Lifestyle

Dit zijn de meest voorkomende hondennamen in Nederland

In Nederland zijn er zo’n 1,6 miljoen honden. Niet zo vreemd dus dat het lastig blijft om een originele naam voor je trouwe viervoeter te verzinnen. Toch komen sommige namen wel héél vaak voor… Grote kans dat ook jij iemand kent met een hond die naar de naam ‘Max’ of ‘Luna’ luistert. Niet zo gek; deze namen staan namelijk al jaren in de top 10. Liever een meer originele naam voor je grote vriend? Kies dan níét voor deze populaire hondennamen.

Populaire hondennamen
Heb jij thuis een trouwe viervoeter op je wachten? Of krijg je misschien binnenkort een hondje? Dan heb je vast heel goed nagedacht over de naam. Een naam moet makkelijk uit te spreken zijn, bij de hond passen, én origineel zijn.

Wil je weten of de door jou bedachte naam een beetje origineel is? Wij hebben de top tien met de meest populaire hondennamen van Nederland. Top 10
De namenlijst is opgesteld door Royal Canin en Hondenpage. Baasjes van de honden konden de namen toevoegen op de website. Fun fact: namen voor vrouwtjes eindigen vaak met een ‘a’.

Dit zijn de tien meest populaire hondennamen in Nederland:

1. Luna
2. Max
3. Diesel
4. Bo
5. Sam
6. Senna
7. Daisy
8. Kyra
9. Lady
10. Spike

Bron: Royal Canin | Beeld: iStock