Lifestyle

Als je deze signalen herkent is hij verliefd op je

Jouw vriendinnen roepen al weken dat hij gek op je is, maar jij weet het niet zeker. Zou het dan toch? Misschien ziet hij je gewoon als een vriendin en is hij helemaal niet verliefd, maar wat als hij wel verliefd is en jij hem in de friendzone plaatst? Aan de volgende negen signalen merk je dat hij gek op je is, eindelijk wat duidelijkheid!

Wat er nou echt in zijn hoofd omgaat blijft gissen. Vaak zijn jongens veel te trots om toe te geven dat ze verliefd zijn, maar hoe moeten wij het dan merken? We kunnen het niet ruiken. Gelukkig zijn er negen signalen waaraan jij wel merkt dat hij jou ziet zitten. 

Hij zoekt contact
Dat hij contact met je zoekt is een goed teken. Het kan zijn dat hij heel direct is en vraagt of je iets met hem wil drinken, dan is het meteen duidelijk. Het kan ook zijn dat hij contact zoekt door iets onbenulligs te vragen, bijvoorbeeld "Hey, weet jij of het eerste uur uitvalt vandaag? :)". Jij denkt dat dit niets voorstelt, maar van de dertig mensen uit de klas koos hij ervoor om jou te appen. Dit zegt wat over zijn gevoelens.

Hij vindt alles interessant
Alles wat je vertelt boeit hem enorm. Hij onderbreekt je niet en vraagt vaak door. Dat hij zo aan jouw lippen hangt betekent dat hij verliefd is. De concentratie van jongens is over het algemeen niet zo best, dus dat hij zo aandachtig naar je luistert zegt genoeg. 

Hij gedraagt zich anders
Omdat hij de kriebels in zijn buik krijgt als jij in de buurt bent gedraagt hij zich anders. Hij wordt onzeker en stiller of juist veel drukker. Hangt hij ineens de grapjas uit? Dan doet hij dit om indruk te maken met zijn grapjes. Die plotselinge gedragsverandering is een teken dat hij je leuk vindt.
Signalen dat hij verliefd is Jullie vinden 'toevallig' dezelfde dingen leuk
Het is best grappig dat hij het normaal vertikt om met zijn moeder kleding te kopen, maar dat hij het met jou geen enkel probleem vindt. Alles wat jij voorstelt vindt hij leuk. Hij wil jou pleasen en is bereid alles te doen om bij je te zijn. Als een jongen mee gaat winkelen kun je er blind vanuit gaan dat hij verliefd is.

Hij helpt je met alles
Voor de meeste jongens geldt: liever lui dan moe. Dat hij aanbiedt om jouw lekke fietsband te plakken zegt meer dan je denkt. Hij doet dit echt niet omdat hij zo dol is op fietsbanden, maar omdat hij dol is op jou. Dat hij altijd zijn helpende hand aanbiedt betekent dat hij je wel ziet zitten.

Hij doet je na
Wanneer je nerveus bent is het een natuurlijke reactie om iemand te spiegelen. Dat hij aan zijn haar krabt als jij dat ook doet en dezelfde kant op leunt als jij zegt dat hij een beetje nerveus is. Dat hij nerveus is betekent weer dat hij de kriebels van je krijgt. He's in love...

Je voelt het 
Wij vrouwen zijn echte professionals in het opvangen van non-verbale signalen. Negen van de tien keer is ons gevoel juist. Al zijn er nog zoveel signalen en regeltjes: soms weet je het gewoon. Wij hebben een zesde zintuig voor dit soort dingen. Als jouw gevoel zegt dat hij je leuk vindt dan is dit meestal ook zo.

Hij maakt altijd een praatje
Iedere keer dat hij je ziet maakt hij even een praatje met je. Of het nu op school is of op een feestje, hij laat deze kans niet aan zich voorbijgaan. Hij is graag in jouw buurt en door even met je te praten bereikt hij dit. Ga eens na hoeveel mensen je écht elke keer aanspreken wanneer ze je zien, hij is waarschijnlijk een van de weinige.

Je merkt het aan zijn vrienden
Om erachter te komen of hij je leuk vindt kijk je naar zijn vrienden. Gaan ze lachen of maken ze gekke gebaren als hij op je afstapt? Daar is jouw bevestiging. Als zij weten dat hij je leuk vindt, plagen ze hem hiermee. Gaan ze lachen, aanstoten of smoezen? Dan weten zij waarschijnlijk wel meer dan jij...

Bron: mannengeheim.nl, cosmopolitan.com, wikihow.com | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved