Lifestyle

8 dingen om in je achterhoofd te houden als alles misgaat

Soms heb je van die dagen dat alles niet helemaal op rolletjes loopt. Niks gaat goed en dan baal je als een stekker. Shit happens, zullen we maar zeggen. Je bent hopeloos en hebt geen idee hoe je deze dag gaat overleven. Wij hebben een tip voor je: ga niet bij de pakken neerzitten, want hier moet je even doorheen. Om je door deze verschrikkelijke dag te slepen, hebben wij 8 dingen om goed in je achterhoofd te houden, zodat deze dag een stuk beter wordt. 

1. Alles is tijdelijk
Na regen komt zonneschijn en dat moet je goed onthouden. Alles is maar voor even, want het houdt vanzelf op. Dat is dus reden genoeg om extra te genieten van de mooie momenten, want je kunt zomaar tegen een rotdag aanlopen. De moraal van het verhaal is dus dat aan alle shit een einde komt, dus dat je gewoon door zure appel heen moet bijten. 

2. Het is zoals het is
Misschien heb je iets tegen iemand gezegd waar je spijt van hebt, of er is iets anders wat je anders had gewild. Dan kun je twee dingen doen: of balen als een stekker en je dag verpesten door de hele dag eraan te denken of gewoon doorgaan en het achter je laten. Het is gebeurd, je kunt er niks meer aan doen en dan moet je er het beste van maken. Zo, duidelijke taal. 

3. Het kan alleen maar beter worden
Het is nu even huilen met de pet op, maar als het eenmaal voorbij is, ga jij je beter voelen dan ooit. Maar hier moet je wel zelf voor zorgen. Als dat nare schuld- en baalgevoel eenmaal weg is, dan besef je pas hoe heerlijk een doodnormale dag is. 

tegenzitten tips4. Alles komt goed
Ooit komt alles goed. Dat is ook iets wat je goed moet onthouden, want het is echt zo. Misschien moet je er soms iets meer moeite voor doen, maar dan heb je ook wat. 

5. Maak een plan van aanpak
Oké, tijd voor actie in de tent. Het gaat vandaag niet helemaal lekker en dat moet opgelost worden. Bedenk hoe je dit gaat doen. Misschien door je excuses aan iemand aan te bieden, een klusje gewoon te doen in plaats van uitstellen of juist nog beter te leren voor dat tentamen dat je niet gehaald hebt. Overal is een oplossing voor, dus ook jouw baaldag moet te redden zijn.

6. Je komt sterker terug
Van fouten leer je, dus bij dezen weet je al dit je geen tweede keer overkomt. Het is nu even vervelend, maar gelukkig laat je dit geen tweede keer gebeuren en die gedachte doet je wel goed, toch?

7. Trek je niets aan van anderen
Wat kan jou het schelen wat anderen vinden? Precies, helemaal niks. Zij hebben niks met jou te maken. Daarnaast schiet het echt niet op als jij je iets aantrekt van hun negativiteit. Lekker bij jezelf blijven is op deze momenten gewoon het beste. 

8. Het wordt alleen een probleem als jij er een probleem van maakt
Als je echt gaat nadenken, dan maak je het voor jezelf alleen maar lastiger. Als je denkt f*ck die shit, dan zie je het niet als een probleem en heb je nergens last van. Het is toch gebeurd en om er dan een probleem van te maken, schiet totaal niet op. 

Beeld: iStock | Bron: herhealth.nl, famme.nl, 

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook