Real life

Girls Issues: ‘Ik heb ruzie met mijn stiefvader en weet niet waar ik nu moet wonen’

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene-lezeres die moet kiezen tussen haar moeder en vader.

Hi Girlscene,
Ik heb een probleem en helaas geen simpel probleem. Ik zal even over mijn verleden vertellen, dan zullen jullie mijn probleem beter begrijpen. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 2 jaar oud was (gelukkig zie ik ze allebei). Na een jaar omoette mijn moeder een leuke man, alleen hij woonde in een andere provincie. Dus mijn moeder en ik zijn daar naartoe verhuisd. Mijn vader en familie wonen nog in mijn oude provincie.

In november 2016 is mijn stiefvader vreemdgegaan. Ik ben nog super boos, maar omdat er ook ondertussen een broertje is bij gekomen zie ik mijn stiefvader bijna elke dag.

Een paar weken geleden was er een heel erge ruzie waardoor ik een hyperventilatie-aanval kreeg. Ik heb toen overstuur mijn vader gebeld, waar hij heel erg van schrok. Ik wil al heel lang terug verhuizen naar mijn vader zodat ik hem (en mijn familie) vaker zie. Dit wilde ik doen zodra ik mijn middelbare school heb afgerond, wat volgend jaar al is. Mijn vader is bang dat er nog meer ruzies komen en wil dat ik bij hem kom wonen. Alleen nou weet ik dus niet wat ik moet doen. Ik zit volgend schooljaar in mijn examenjaar, maar ik word helemaal gek van mijn stiefvader… Dus wat moet ik nou doen? Naar mijn vader verhuizen of bij mijn moeder blijven?

Liefs, een wanhopig meisjeHi wanhopig meisje,

Wij snappen als geen ander dat kiezen tussen je vader en je moeder lastig is, bijna onmogelijk zelfs. Kies daarom voor jezelf. Je kunt ook de middelbare school afmaken in jouw oude provincie. Je moet dan nieuwe vrienden maken, maar bij je moeder hangt veel spanning in huis waardoor je misschien niet goed kan leren. Alles heeft zo zijn goede en slechte kanten.

Maak een lijstje met voor- en nadelen van beide opties. Hierna zal het kiezen een stuk makkelijker zijn. Maak het jezelf niet te moeilijk door boos te blijven. Als jouw moeder hem al heeft vergeven, waarom zou jij dit dan niet doen? Maak van haar probleem niet jouw probleem. De beste optie is wellicht een jaar bij je moeder blijven en daarna terug naar je vader. Verbeter de band met je stiefvader, hierdoor wordt het thuis veel gezelliger. In dit artikel vind je tips over omgaan met gescheiden ouders, wie weet heb je daar wat aan!

Zit jij ook met een brandende vraag? Of heb je hulp of juist tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen door het insturen van je ‘Girls Issue’ en laat je vraag beantwoorden. Mail dan naar info@girlscene.nl.

Must reads 👀