Lifestyle

‘Ik werd vier jaar lang verschrikkelijk gepest’

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen in het leven. Helaas maak je soms ook minder leuke dingen mee. Want vervelende en heftige dingen horen jammer genoeg ook bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer: een meisje dat vier jaar lang heftig gepest is.

Ik wil graag mijn verhaal delen met de Girlscene-lezeressen, om ze te inspireren.

Ik ben vier jaar lang gepest, het begon toen ik in groep vijf zat. Onze klas was verdeeld in twee klassen, één groep zat bij groep vier en één bij groep zes. De eerste keer werd de ‘opperpester’ alleen boos op me, omdat ik briefjes schreef naar mijn beste vriend in de andere groep. Ik weet nog precies hoe bang en gefrustreerd ik was, ik durfde niets terug te zeggen. Later die dag kwam mijn juf naar me toe en zei dat ik geen briefjes meer mocht schrijven. Dit was pas het begin van een gemeen spel zonder winnaars. Elke dag was een verschrikkelijke dag: ik kreeg overal de schuld van. Zij gaf me blikken die ervoor zorgden dat ik het liefst van die school wegging en nooit meer terug kwam. In het begin bleef het daarbij, maar al snel was ik mijn beste vriendin kwijt en stond iedereen achter de verkeerde persoon. Ik werd geslagen door een broer van een jongen uit mijn klas. Uit school durfde ik niet eens naar huis te fietsen omdat ik daar werd opgewacht, van mijn fiets werd gesmeten en werd uitgescholden. Als ik thuis kwam was ik zo overstuur dat ik alleen maar kon huilen.In groep zeven hebben we een project tegen pesten gedaan, dat was het meest verschrikkelijke wat ik ooit heb gedaan. Groep acht was een moeilijk, ik heb toen zoveel gehuild. Toen ik naar de middelbare school ging dacht ik dat het helemaal over was, dat ik er vanaf was en er nooit meer aan zou denken. Maar ik heb nog twee jaar gedacht aan wat er was gebeurd. Ik ben toen naar en een psycholoog gegaan. Ik heb haar verteld wat er is gebeurd, eindelijk was er iemand die oprecht naar me luisterde en onpartijdig was. Ik heb daar veel geleerd, hoe ik om moest gaan met soortgelijke situaties en dat ik de moeite waard ben. Een paar dagen geleden was ik met mijn moeder boodschappen doen, en je raadt het misschien al… Ik kwam de ‘opperpester’ tegen. Ik kreeg dezelfde hartkloppingen en zenuwen als vroeger, maar ik realiseer me nu dat ik geen haat voel voor haar. Ik ben sterker dan vroeger, uit iets vervelends kwam iets moois.

Wil jij ook graag jouw heftige verhaal delen op Girlscene? Stuur dan een mail met jouw verhaal naar info@girlscene.nl onder vermelding van: ‘Heftig verhaal’.

Must reads 👀