Lifestyle

‘Mijn stiefvader slaat mijn moeder als hij heeft gedronken’

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen in het leven. Helaas maak je soms ook minder leuke dingen mee. Want vervelende en heftige dingen horen jammer genoeg ook bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer: een meisje dat te maken heeft met zwaar huiselijk geweld.

Ik zag jullie rubriek ‘heftig verhaal’ en ben er nu eindelijk klaar voor om deze gebeurtenis van me af te schrijven. Ik ben Ruby, een meisje van 16 jaar. Veel mensen zien mij als een verwend meisje dat alles heeft wat haar hartje begeert. Alles behalve een stabiele thuissituatie, ik zou niets liever willen. Ik kom soms arrogant over, maar dat is omdat ik niet wil laten zien wat er in mij omgaat.

Mijn stiefvader (die ik zie als mijn eigen vader) wordt agressief, stikkelijk jaloers en erg vervelend als hij teveel drinkt. Hij heeft mijn moeder nu al drie keer zwaar mishandeld. Ik smeek hem en mijn moeder iedere keer of ze niet teveel willen drinken als ze naar een feestje gaan, omdat het negen van de tien keer compleet mis gaat.
De laatste keer dat mijn vader agressief werd naar mijn moeder was in april. Mijn vader had een vrijgezellenfeestje van een vriend. Ik had die dag afgesproken om met een vriendin naar de stad te gaan. Toen we aan het einde van de dag naar mijn huis gingen was alleen mijn moeder thuis. Ik wist dat mijn vader later thuis zou komen omdat hij op dat feestje was. Toen hij thuis kwam was hij straalbezopen. Hij ging naar boven waar mijn moeder was en ze begonnen tegen elkaar te schreeuwen. Mijn vriendin en ik zaten op mijn kamer. Op gegeven moment schreeuwden ze zo hard dat ik naar boven rende. Mijn moeder lag daar bloedend, ik schrok me kapot. Mijn moeder rende naar beneden en ging naar de buren, toen heb ik 112 gebeld. Mijn vader rende naar buiten en heeft zichzelf na twee uur aangegeven bij de politie. Mijn moeder is naar het ziekenhuis gebracht. Er zat een scheurtje onder haar wenkbrauw en dat is daar gehecht. Het ging allemaal zo snel, ik ben nog steeds bezig om het te verwerken en het een plekje te geven.

Mijn tip voor meiden die in dezelfde situatie zitten: praat met je omgeving. Bijvoorbeeld je opa en oma of een ander vertrouwd persoon. De buitenwereld zal nooit weten wat er speelt zolang jij je mond houdt. Geloof niet dat diegene met een alcohol probleem vanzelf verandert, daar is professionele hulp voor nodig.

Wil jij ook graag jouw heftige verhaal delen op Girlscene? Stuur dan een mail met jouw verhaal naar info@girlscene.nl onder vermelding van: ‘Heftig verhaal’.