Beauty

10 dingen die meiden die (veel) make-up dragen nooit meer willen horen

Je hebt écht niet zoveel make-up nodig. Al die make-up is super slecht voor je huid. Je bent vast onzeker zonder make-up? Krijg jij vaak zulke reacties over het feit dat je veel make-up draagt? Don’t worry: je bent niet alleen. Make-up shaming komt steeds meer voor en dit is waarom we er direct mee moeten stoppen. 

Make-up shaming
True, make-up is ge-wel-dig. Dankzij een flinke laag concealer weten we er tóch nog menselijk uit te zien terwijl we slechts een paar uur geslapen hebben. Damn you Netflix! Toch komen er tegenwoordig steeds meer negatieve reacties op meiden die make-up dragen. Meiden met (veel) make-up zouden onzeker zijn, het doen voor aandacht van jongens en zich niet mooi voelen zonder. Commentaar geven op iemand haar make-up heeft zelfs een naam: make-up shaming. Maar wie bepaalt dat? Wie zegt dat we make-up nodig hebben om ons mooi te voelen? Schoonheid komt van binnenuit.

Power of make-up
Voor veel meiden is make-up iets leuks, een uitlaatklep of een manier om jezelf te uiten. Waarom zou make-up gelijk staan aan onzekerheid of schoonheid? Wat zegt de vorm van je wenkbrauwen nu eigelijk over hoe je je van binnen voelt? Natuurlijk kan make-up helpen dingen te verbergen of juist accentueren. Maar make-up is niet iets wat je moet gebruiken om jezelf te verstoppen.

Vind jij het ook heerlijk om je make-up te doen, maar krijg je veel commentaar (make-up shaming)? Dan komen de volgende uitspraken je vast ook bekend voor.

→ “Mannen houden van een natuurlijke look”
Denk je dat ik dit doe voor een man? Wat een grap! Die zien het verschil nog niet eens tussen een lipliner en een oogpotlood. Nee, ik doe dit omdat ík het mooi vind.

→ “Je hebt helemaal geen make-up nodig”
Weet ik, ik vind het gewoon leuk om te doen.

→ “Ben je soms ziek?”
Omdat ik een keer minder make-up draag zie ik er meteen slecht uit? Jeez, thanks!

→ “Waar haal je de tijd voor om je make-up te doen?”

→ “Je moet echt eens minder make-up dragen”
En jij moet echt eens minder gaan praten. Wie vroeg er om jouw mening? Ik niet.

→  “Ik vind mijn uiterlijk niet zo belangrijk”
Good for you! 

→“Make-up is slecht voor je huid”
Zoveel zeuren is ook slecht voor je huid. 

→ “Wie probeer je te versieren met die laag make-up?”

→ “Ik heb geen make-up nodig”
Dan draag je het toch niet? Laat mij mijn ding doen.

→ “Less is more”
Prima, jouw mening, maar mag ik dat even voor mijzelf bepalen?

 Bron: Glamour, Tempest, Medium | Beeld: iStock,Giphy

Must reads 👀