Lifestyle

Heftig verhaal: 'Ik heb een heftige spierziekte en leef zonder ouders'

4

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen in het leven. Helaas maak je soms ook minder leuke dingen mee. Want vervelende en heftige dingen horen jammer genoeg ook bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer: een jongen (voor de verandering) die een heftige spierziekte heeft en zonder ouders moet leven. 

Ik ben Alex, achttien jaar en heb de ziekte van Gullian Barre Syndroom (afgekort GBS). Dat is een spierziekte die tijdelijk je spieren uitschakelt. Er is meestal kans herstel, maar bij mij lijkt het niet zo te zijn. Ik ben al zestien jaar ziek en heb al vijf keer op het randje gelegen, omdat mijn lichaam nooit honderd procent herstelt.

Ik heb volgens de papieren één tot twee maanden bij mijn moeder gewoond, maar ben toen naar een soort weeshuis gebracht. Hier woon ik met elf huisgenoten en ik zie hen als mijn broers en zusjes. Het leven zonder ouders is hartstikke kil. Ik heb wel jarenlang brieven gekregen. Deze heb ik pas op mijn veertiende geopend, maar het deed me niet veel. Laatst heb ik een werkstuk gemaakt over ‘familie’. Ik ben toen op zoek gegaan naar wat dat begrip inhoudt en dat heeft ervoor gezorgd dat ik misschien ooit nog eens mijn moeder wil opzoeken.

heftig verhaal

Wil jij ook graag jouw heftige verhaal delen op Girlscene? Stuur dan een mail met jouw verhaal naar info@girlscene.nl onder vermelding van: 'Heftig verhaal'.

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

4 reacties

 • 1 jaar geleden fleurdk

  Ech fijn om te leze. Ik zal nieuwe gezich creme voor nieuwe jaar kopen Perle Bleue

 • 1 jaar geleden SelenaxxGomez

  Hey Alex, wat heftig dit!! Ik leef nu ook 15 jaar in een weeshuis en voel precies hetzelfde als het gaat om familie. Het lijkt me leuk om met jou te praten, dus misschien wil je een berichtje sturen als je wilt?

 • 1 jaar geleden sannexx

  Heyy Alex, wat vervelend om dit verhaal te horen. Ik heb zelf ook een spierziekte en ruzie met een van mn ouders (in beide gevallen is het niet zo erg als bij jou) dus het leek me wel leuk om eens met je te praten. Misschien kun je me een bericht via mn profiel sturen.

 • 1 jaar geleden Soepstengel

  Ik had wel wat meer verwacht...

 1. 1