Lifestyle

13 herkenbare situaties voor vriendinnengroepen die op een party vakantie gaan

Het hele jaar kijken jij en je vriendinnen ernaar uit: de vakantie. Lekker met de meiden naar een warme bestemming om de zonnestralen op je huid te laten branden, cocktails in het zwembad te drinken en te feesten tot in de late uurtjes. Je hebt er nu al zin in. Met een groep meiden op pad gaan, is één groot feest en daar komt het een en ander bij kijken. Wij hebben de typische dingetjes voor je op een rijtje gezet die elke vriendinnengroep herkent als ze op een party vakantie gaan. 

1. Iedereen wil een andere bestemming
Als je eenmaal een bestemming hebt gevonden waar iedereen het mee eens is, heb je de grootste klus al geklaard. Wordt het Lloret, Mallorca of toch Chersonissos? Nee, Malta en Kos lijken jullie ook echt tof. Jullie zijn echt niet de enige groep die zoveel drama maakt om alleen al een bestemming. Overal gaat het zo. Houd moed, ooit gaan jullie eruit komen. 

2. Een datum prikken
Dit is in één woord verschrikkelijk. Sommige zitten met werk en anderen gaan ook met paps en mams op vakantie. Elke week doen jullie een nieuwe poging om te puzzelen voor een geschikte week, maar het wil maar niet lukken. Na een hoop geschuif, is er toch ergens een gaatje gekomen. Jullie hadden de hoop al bijna opgegeven, maar gelukkig is ook jullie een weekje zon en strand gegund. 

3. Er is altijd een regelnicht in het gezelschap
Tja, iemand moet het doen hé. Eigenlijk is het wel fijn dat er iemand verantwoordelijkheid neemt, want dan hoef jij die shit allemaal niet te regelen. Misschien een beetje makkelijk om het werk naar een ander te schuiven, maar ach, ze doet het met plezier, toch? Iedereen houdt van deze persoon in kwestie. 

4. Na een dag is het appartement een grote klerezooi
Het is dan letterlijk een klerezooi, want kleding ligt overal. Naast kleding is de ruimte ook gevuld met schoenen, stijl- en krultangen, handdoeken, eten, glazen en een hoop vuil. En dat na één dag. Wauw. Jullie zien nu al als een berg op tegen de laaste dag dat jullie moeten schoonmaken. Zin in. 

5. De ene helft is liefhebber van het strand de ander zweert bij het zwembad
Altijd de eeuwig discussie: gaan we vandaag naar het strand of blijven we bij het zwembad? “De zee is zo zout”, “Ja, maar het zwembad ligt al zo vol”. Het houdt ook nooit op. Uiteindelijk wordt het zo goed mogelijk verdeeld, zodat niemand iets te klagen heeft.

6. Jullie lenen elkaars kleding
Elke avond gaan jullie de kroegen onveilig maken, maar na een paar dagen weet je gewoon niet meer wat je aan moet doen. Gelukkig hebben je vriendinnen hier ook last van, dus doen jullie elkaars kleding aan. Problem solved. 

party vakantie7. Elke avond zien jullie er tip top uit
De ene vriendin doet de kappersopleiding en de ander is goed met make-up. Kijk, dat is nog eens goed geregeld. Jij gaat elke avond als een diva de deur uit. 

8. Geen schaamte, maar dan ook echt geen schaamte
Je bent een paar duizend kilometer van huis, dus niemand die je kent. Soms heb je dan van die avonden dat je helemaal losgaat. Bij wijze van spreken ga je met een clownsneus op de bar dansen. No shame en je vindt het heerlijk.

9. De verschillende types van de groep
Één vriendin ben je altijd kwijt, iemand is altijd moe en de ander gaat door tot een uur of half zeven in de ochtend. Wat een zootje ongeregeld zijn jullie ook.

10. Pizza als ontbijt
Als avondeten eten jullie negen van de tien keer pizza, maar ook als late night snack en de overblijfselen daarvan worden dan weer in de ochtend naar binnen geschoven. Ach, het is vakantie en dan mag het. 

11. Teveel foto’s en fimpjes
Alles, maar dan ook alles wordt vastgelegd op dit soort vakanties. Aan het einde van de rit maakt iemand een aftermovie, zodat jullie nog lang kunnen nagenieten. De persoon die deze aftermovie maakt, moet er na drie maanden nog steeds een keer aan beginnen, maar ooit gaat deze er komen. 

12. Keiharde muziek
Overal wordt de volume knop van de box even goed opengedraaid. In jullie appartement, bij het zwembad, strand of gewoon op straat. Iedereen mag horen wat jullie favoriete plaatjes zijn van deze vakantie. 

13. Slapen
Cultuur snuiven is er voor jullie niet bij, want er moet geslapen worden. Tja, wat wil je als de kroeg uit komt rollen als het al licht is? Je hebt je slaap hard nodig, want als de avond aanbreekt, moeten de flessen weer ontkurkt worden. Je hebt respect voor jezelf dat je dit allemaal volhoudt. 

Beeld: iStock

Must reads 👀