Lifestyle

Students be like: 11 dingen die elke student herkent

Elke maand is het groot feest als het de 24ste is. Wat moet je ook zonder ome DUO? Je hebt het ook zo ontzettend zwaar als student. De huur van je kamer moet betaald worden, het liefst drink je elke dag een paar biertjes in de stad, het is ook wel fijn om tussendoor iets te eten en er moet gestudeerd worden. Dat is ook niet geheel onbelangrijk. Wat heb jij toch een zwaar en vervelend leven. Bij elke student is het hetzelfde liedje en daarom herken jij je oh zo goed in dit artikel. 

1. De 24ste is je maandelijkse feestdag
Als student leef je naar dit moment toe en waag het niet om het te ontkennen. Je bankrekening dunt steeds een beetje uit, omdat je eten moet kopen, kleding, huur, je studie en nog tig andere dingen. Gelukkig komt ome DUO langs op de 24ste om alle problemen op te lossen. Pff… Jij kunt weer rustig ademhalen. 

2. 08:45 college is killing
Elke keer als je je nieuwe rooster krijgt, is het fingers crossed dat jij nergens 08:45 ziet staan. Welke school verzint het ook om een college te geven om 08:45 op een vrijdag! Elke dag is een drama, maar op vrijdag spant echt de kroon. Uh hallo, donderdagavond studentenavond, weet je wel? 

3. Uitstelgedrag
Jij weet precies hoe het is om onder druk te presteren. Deze gave heb jij gedurende je studententijd wel ontwikkeld. Je hebt precies tien weken de tijd gehad om aan het project te werken en de avond voordat je het moet inleveren, ben jij als een gek aan het typen achter je laptopje. Je teert op koffie en rond een uurtje of twee in de nacht heb je het dan eindelijk ingeleverd. Je ruilt je bakkie pleur in voor een koud biertje en duikt nog even de kroeg in om het te vieren. Zo doe je dat. 

4. College voor half elf is een no go
Om 08:45 hoeft sowieso niemand op jou te rekenen, maar eigenlijk ben je voor half elf niet aanwezig. De meeste colleges kun je terugvinden op internet, dus waarom zou je die kostbare nachtrust verstoren? Precies, jij draait je gerust nog een paar keer om als de wekker gaat. 

5. Als je thuiskomt van school is het relaxen tot de max
De hele dag heb je uitgesloofd tijdens colleges, dus als je thuis bent, is het tijd om even bij te komen. Maak daar maar de rest van de dag van, want no way dat jij nog iets gaat doen deze dag. Komt wel een andere keer. 

students be like

6. “Om deze studiepunten binnen te slepen, moet je echt op tijd beginnen”
Hahaha, die is gek. Dit zegt ongeveer elke docent bij elk tentamen, maar je wil gewoon niet luisteren. Keer op keer ga jij de uitdaging aan om net iets te laat te beginnen en negen van de tien keer zie jij gewoon een 5,5 op je cijferlijst verschijnen. Ha, in the pocket! 

7. Wanneer het effe kan, kom je gewoon niet
Colleges die niet verplicht zijn, vergaderingen, groepswerk. Jij komt gewoon niet, fair enough. Met jouw drukke studentenleven heb je nog genoeg andere dingen te doen die in jouw ogen veel nuttiger zijn. School kan wel even wachten. 

8. Restjes zijn heilig
Als er nog een kliekje over is tijdens het avondeten, weet je niet hoe snel je dat moet claimen. Je huisgenoten hebben lekker pech, want jij hebt voor morgen ten minste nog wat te smikkelen. Je hoeft geen moeite te doen om te koken én je hebt geld bespaard. Jouw dag kan niet meer stuk. Lekker geregeld meid. 

9. Jezelf wakker houden tijdens college
Hoe vaak heb je wel niet dat je tijdens college je ogen niet meer open kunt houden, hoe graag je het ook wil. Je snapt gewoon niet hoe docenten het voor elkaar krijgen om zulke saaie colleges te geven. 

10. Je hebt altijd pech met je projectgroep
Waarom is het jou nooit gegund om je in een GOED projectgroepje in te delen. Altijd heb jij van die meelifters in je groepje zitten die geen zak uitvoeren. Je wil gewoon één keertje een groepje waarmee kunt knallen, maar die hoop heb je al opgegeven.

11. Je moet er niet aan denken om een vaste baan te hebben
Elke keer als je eraan denkt dat er ooit een einde gaat komen aan dit luizenleven, springen de tranen spontaan in je ogen. Elke dag vroeg opstaan, nooit meer doordeweeks uitgaan en geen feest meer op de 24ste van de maand. Hoe ga je dit ooit overleven? Precies, nog niet aan denken dus. 

Beeld: iStock