Lifestyle

Bewezen: de jongste thuis is inderdaad het lievelingetje

‘Ben je de jongste thuis? Dan word je vast in de watten gelegd!’, ‘de jongste wordt altijd voorgetrokken’, ‘jij bent zeker het lievelingetje van je ouders’. Dit zijn uitspraken die je vast weleens hebt gehoord als je de jongste thuis bent. En nu blijken deze vooroordelen waar te zijn! Een onderzoek wijst uit dat het jongste kind inderdaad vaak het lievelingetje is. 

Als je niet de jongste thuis bent dan komt dit nieuws misschien hard aan. Maar geen zorgen! De jongste is niet het lievelingetje omdat jouw ouders dat zo zien, maar het heeft alles met het jongste kind zelf te maken. Onderzoek wijst uit dat de jongste thuis vaak het lievelingetje is, omdat ze geloven dat ze het lievelingetje zijn. 

Onderzoekers van de Brigham Young University School of Family onderzochten 300 families met twee tieners in het gezin. De tieners werden gevraagd om te beschrijven hoe de band met hun ouders is. Daaruit blijkt dat de jongste een hechtere band met de ouders beschrijft, omdat hij/zij ervan uit gaat het lievelingetje te zijn. En omdat zij dat geloven, geloven anderen dat ook (snap je het nog?). 

Je kunt dus misschien wel zeggen dat de vooroordelen de reden zijn dat jongste kinderen écht het lievelingetje zijn. 

Beeld: iStock | Bron: theindependent.co.uk