Lifestyle

Bewezen: slapen met je huisdier is hartstikke gezond

Honden, katten, konijnen. Het liefst neem je het allemaal mee in je bed. Je moeder wordt altijd boos en zegt dan dat die vieze beesten je bed uit moeten, want daar krijg je volgens haar gekke ziektes van. Nou, zeg maar tegen die moeder van jou dat daar geen hout van klopt, want als je slaapt met die harige vriend in de buurt, slaap je dus echt als een roosje. Hier is geen woord van gelogen en lees nu waarom.

Al je hele leven lang wordt beweerd dat het oh zo slecht is om met je huisdier te slapen. Het is gewoon heerlijk om met je kleine viervoeter te chillen. Er wordt echter beweerd dat onze huisdieren allemaal extreem kleine diertjes met zich meebrengen en dat belandt dan in jouw bed. Daar zit misschien wel een kern van waarheid in, maar uit nieuw onderzoek blijkt dat het hartstikke goed is voor je nachtrust om te snurken met je huisdier. Tell me more!

Onderzoekers van Mayo Clinic in Arizona beweren dat het zeker voordelen heeft als je slaapt met je hond. Het slaapgedrag werd getest bij veertig mensen en een aantal honden. Hier is iets ontzettends interessants uitgekomen, want zowel mensen als dieren slapen beter als ze samen slapen. Aah so cute! Een rustige hond laat ons ontspannen en dan hebben we het nog niets eens over dat gespin van je kat gehad. Het is beter om je hond niet onder de dekens te laten slapen, maar aan het voeteneind. Door de bewegingen die hij maakt, kun je er juist slechter van slapen. Dat moeten we niet hebben natuurlijk. 

huisdier in bedJe moeder heeft je niet voor niks tot in den treure gewaarschuwd voor die haarballen op je bed, dus dat moet je niet volledig negeren. Zoals we al eerder zeiden, hebben dieren van die kleine mijtjes in hun vacht zitten en deze verspreiden zich waar ze maar kunnen. Het is ook niet altijd even hygiënisch als je huisdier bij je in bed ligt. Je aait hem over zijn vacht, terwijl hij een uur geleden in bepaalde dingen heeft gerold en je wil voor geen goud weten in wat. In sommige gevallen laat je hem over je gezicht likken. Je wordt daar niet meteen ziek van, maar toch kom je in aanraking met bacteriën. Heel veel bacteriën. Sommige honden dragen bacteriën bij zich, waar je dus wel flink ziek van kunt worden. 

Beeld: iStock | Bron: metronieuws.nl, rtlnieuws.nl, cbsnews.com