Leeuwarden

Fashion door Redactie

In de Friese hoofdstad vind je veel bijzondere winkels, kleine straatjes met leuke boetiekjes en speciaalzaken. In de binnenstad is er elke vrijdag een gezellige markt, deze markt is zelfs al meerdere keren uitgeroepen tot ‘markt van het jaar’.

Beads & Co, Nieuwesteeg 10
Beads & Co staat bekend om de uitgebreide collectie originele kralen. De collectie bestaat uit eigen ontwerpen en glaskralen waardoor deze kralenwinkel uniek is in zijn soort. Je kunt hier ook sieraden op maat laten maken, of gewoon zelf in de winkel creatief aan de slag gaan. Daarnaast is het een leuk idee om workshops te volgen met vrienden, familie of andere bekenden: sieraden maken, glaskralen branden, vilten en beelden maken van klei!

Killah, Naauw 3
Killah heeft een groot assortiment, van schoenen tot tassen en van jeans tot tops. Naast kleding verkopen ze er ook leuke accessoires, zoals riemen en kettingen.

Fifty Six, Naauw 9/11
Ook deze winkel hangt boordevol leuke merkkleding. Onder andere Replay, Diesel, Fornarina, Only en Vero Moda wordt hier verkocht.

NY-NA, Sint Jacobsstraat 11
In dit winkeltje kun je heel veel leuke en originele sieraden vinden. Echte sieradenfreaks moeten hier zeker eens een kijkje nemen! Ook liggen er veel accessoires met een hoog kitsch-gehalte.

Up to date, Nieuwestad 80
Hier vind je goedkopere merken als Only, Vera Moda, Esprit en nog meer. Heel leuk voor de trendy meiden, ook erg mooi winkeltje!

Ook een bezoekje waard: de accessoirewinkels The Box (Wirdumerdijk 35) met betaalbare sieraden en accessoires, en Colours & Beauty (Zaailand 101), met allerlei accessoires en beautyartikelen.

Gerans is een jeanswinkel met betaalbare merken als Garcia en Only, gelegen aan de Nieuwestad 67. En er is een klein winkeltje met shirtjes, topjes, rokjes, skinny jeans, pumps, laarsjes en oorbellen genaamd Imprezz (Naauw 7).

Verder heb je nog: H&M en H&M Divided, Sissy Boy, Cinderella, Invito, Sacha, WE, Forecast, Vila, Only, Vero Moda, Man@Work, Mexx, etc.