Lifestyle

8 boeken om te verslinden in de kerstvakantie

1

December is de fijnste maand van het jaar. Naast alle gezelligheid heb je ook nog vakantie en dan heb je alle tijd van de wereld om eens goed de boeken in te duiken. Deze keer geen geschiedenisboek, maar eentje die je écht leuk vindt. Als je eenmaal begint, kun je 'm niet meer wegleggen en dat zijn de boeken waarnaar jij op zoek bent. Girlscene heeft een selectie gemaakt en met deze boeken is leesplezier gegarandeerd. 

boeken
Pijn | Mel Wallis de vries | €13,99

Mel Wallis de Vries is een succesvolle schrijfster van jeugdthrillers voor de young adults. Pijn is het nieuwste boek en gaat over een levenloos lichaam dat gevonden wordt en de dader heeft de laatste minuten van haar leven gedeeld op Snapchat. Helaas blijft het niet bij dit meisje. Vijf meiden die niks met elkaar te maken hebben, maar wel dezelfde dader. Een slopende thriller die jij niet meer weglegt. 


De laatste vlog | Carry Slee | €14,99
Noud en Gijs trainen voor de marathon in New York. Noud laat Gijs vallen in een noodsituatie, dus Gijs wil geen vrienden meer zijn. De hele klas vindt Noud een lafaard, behalve Roos die stiekem verliefd is op hem. Om te bewijzen dat Noud geen watje is, gaan ze samen vloggen en halen ze extreme stunts uit. Roos komt in de problemen wanneer de dochter van haar stiefvader bij hen komt wonen. Er is maar één manier om alles te bewijzen en dat is door het maken van een nieuwe vlog. 

boek verwoestVerwoest | Margje Woodrow | €13,99
Als je van de boeken van Mel Wallis de Vries houdt, dan is dit boek ook zeker wat voor jou. Op het graf van de broer van Juul is opeens Doen + Durven = Waarheid gekerfd. Ze ontvangt een boodschap met: in ruil voor de waarheid over Milans dood krijg je een dare. Juul gaat de uitdaging aan, want ze heeft er alles voor over om meer over de dood van Milan te weten te komen. Wie daagt haar uit en gaat ze de waarheid achterhalen?

alles is inktvisAlles is inktvis | Twiggy Bossuyt | €14,95
Als je van aangrijpende verhalen houdt, is dit boek iets voor jou. Alice krijgt thuis weinig aandacht en loopt weg van huis. In een dronken bui ontmoet ze Turgie op het spoor. Het is een hippie die in een wagon woont. Alle ervaringen die ze samen opdoen, bieden haar levensdoelen. Een heftig verhaal als je toe bent aan een inspirerend boek.

boek wonder daaronderHet wonder daaronder | Nina Brochmann & Ellen Støkken Dahl | €19,99
Als je nieuwsgierig bent over de vagina, dan moet je dit boek aanschaffen. Alles wat je wil weten, of wat je nooit durft te vragen, wordt duidelijk in dit boek. Van de clitoris tot aan hormonen die je menstruatie regelen, alles wordt glashelder. Daarnaast krijg je antwoord op de vraag waarom je sokken aan moet trekken als je je seksleven wil verbeteren. 

john green boekSchildpadden tot in het oneindige | John Green | €15,99
Schildpadden tot in het oneindige gaat over vriendschap voor het leven en onverwachte ontmoetingen. Aza Holmes worstelt met een dwangstoornis en komt klem te zitten in de verstikkende spiraal van gedachten. Het verhaal is deels gebaseerd op de schrijver. 

boek topMoordspel | Cis Meijer | €13,99
Weer een ontzettend spannend verhaal. Deze keer een moordmysterie van Cis Meijer. Robin en haar tweelingbroer Kai gaan met hun klas naar de Ardennen, maar vlak voordat ze gaan, wordt Kai van school gestuurd door agressief gedrag. Robin heeft het er met een paar vrienden over om de leraar een lesje te leren. Opeens is hij spoorloos verdwenen en niemand weet wat er aan de hand is. 

liefde boekLang leve de liefde | Jill Mansell | €10
De titel zegt waarschijnlijk al genoeg. Dit is een heerlijke roman over liefde. Lily Harper leest op haar verjaardag een brief van haar overleden moeder waarin meer staat over haar eerste en enige echte liefde. Dezelfde dag ontmoet ze de beroemde acteur Eddie Tessler, die haar helemaal geweldig vindt. Ze voelt vlinders in haar buik, maar toch zit het haar niet helemaal lekker. Dit boek lees je lekker door als je met je kopje thee op de bank zit. 

boeken kerstvakantieBeeld: iStock

LOVE dit artikel
3 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

1 reactie

  • 1 jaar geleden Esther

    Wow echt super bedankt hiervoor het lijken mij zulke leuke boeken!!!!! I already love it! xx Esther

  1. 1