Films & Series

Deze films draaien vanaf deze maand in de bioscoop: november

Je leest op internet of in een tijdschrift een aankondiging van een film en bedenkt je dat je daar echt heen moet. Maar voordat je het weet is de tijd alweer om: de film draait niet meer en je moet wachten op de dvd-release. Wij maakten een biosagenda! Met trailers, zonder spoilers.

16 november

Suburbicon
Suburbicon is een lieflijk Amerikaans stadje met deftige gezinnen, prachtige tuintjes en mooie huizen. Gardner en Rose Lodge (Matt Damon en Julianne Moore) wonen er samen met hun tienjarige zoon. Wanneer op een dag een gewelddadige overval bij de familie Lodge plaatsvindt, blijkt dit modelgezin een groot geheim te verbergen.

Watch on YouTube

Happy End
Anne Laurent Trintignant staat aan het hoofd van een bouwbedrijf, het bedrijf dat ze van haar vader heeft overgenomen. De familie Trintignant woont in Calais, waar de immigrantencrisis zich op de achtergrond voltrekt. De spanningen binnen het gezin zetten alles op scherp.

Watch on YouTube

C’est La Vie
Max is een ervaren cateraar en heeft al tallozen bruiloften en feesten georganiseerd. De bruiloft van Pierre en Helena is dan ook tot in de puntjes geregeld. Maar dan volgen er een paar tegenslagen en moet Max met zijn personeel er alles aan doen om de dure bruiloft te laten slagen.

Watch on YouTube

Justice League
Voortgedreven door zijn herstelde vertrouwen in de mensheid en geïnspireerd door de zelfopoffering van Superman (Henry Cavill) roept Bruce Wayne (Ben Affleck) de hulp in van zijn nieuwgevonden bondgenoot, Diana Prince (Gal Gadot) om een nog grotere vijand te verslaan. Samen werken Batman en Wonder Woman aan het samenstellen van een team van metamensen om het op te nemen tegen deze nieuwe bedreiging. Maar ondanks dit bijzondere team van helden – Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg en The Flash – is het wellicht al te laat om de wereld te redden van een aanval van gigantische proporties.

Watch on YouTube

A Ghost Story
Een dode man keert terug om zijn rouwende vrouw te bestuderen. Hij is te zien als een geest, met een deken over zijn hoofd en kleine kijkgaatjes. Terwijl hij kijkt hoe zij omgaat met haar verdriet, komt hij een vrouwelijke geest tegen die het huis ook observeert.

Watch on YouTube

23 november

Battle of the Sexes
De zinderende tenniswedstrijd in 1973 tussen de nummer één van de wereld Billie Jean King (Emma Stone) en ex-kampioen en notoire ritselaar Bobby Riggs (Steve Carell) werd bestempeld als de ‘Battle of the Sexes’.

Watch on YouTube

Thank You For Your Service
De oorlog na de oorlog. In Thank You For Your Service keren drie militairen terug van hun missie in Irak. Ze proberen hun normale leven op te pakken, maar worden daarbij geconfronteerd met een nieuw gevecht.

Watch on YouTube

Wonder
August Pullman (Jacob Tremblay) is geboren met afwijkingen aan zijn gezicht. Bang om er niet geaccepteerd te worden hebben zijn ouders (Julia Roberts en Owen Wilson) hem nooit naar een reguliere school gestuurd. Tot nu toe.

Watch on YouTube

6 Below
‘6 Below’ vertelt het waargebeurde verhaal van ex-ijshockeyspeler Eric LeMarque (Josh Hartnett). Wanneer de ellende in Eric’s leven zich opstapelt besluit hij de realiteit te ontvluchten en met zijn snowboard de bergen in te gaan. Als het weer omslaat, verdwaalt hij in een sneeuwstorm en begint een lange fysieke en mentale strijd. Om te overleven moet Eric niet alleen vechten tegen onderkoeling, uitdroging, hallucinaties en de grillige natuur, maar ook de confrontatie aangaan met zichzelf en de verkeerde keuzes uit zijn verleden onder ogen zien. Ondertussen heeft zijn moeder een reddingsactie op touw gezet, maar of die nog op tijd is…

Watch on YouTube

29 november

The Killing of a Sacred Deer
Chirurg Steven Murphy (Colin Farrell) wordt achternagezeten door de mysterieuze Martin (Barry Keoghan). Hij blijkt de zoon te zijn van een man die op de operatietafel van Steven is overleden. Martin komt voor wraak. Om de balans in het universum te herstellen moet de chirurg van hem een lid van zijn eigen familie doden: zijn vrouw, eveneens medisch specialist Anna (Nicole Kidman), dan wel zijn puberdochter Kim of zijn zoontje Bob. Weigert de chirurg dat te doen, dan zal er een afgrijselijke vloek in werking treden boven het artsengezin.

Watch on YouTube

30 november

Bad Moms 2
Tijdens de Kerstdagen gaan de Bad Moms op bezoek gaan bij hun dochters, die het al zwaar genoeg hebben om van de feestdagen iets speciaals te maken. Aan het eind van de reis zullen alle moeders een nauwe band ontdekken.

Watch on YouTube

Escape Room
Om zijn 30e verjaardag te vieren neemt Kristen haar vriend Tyler en twee andere bevriende stellen mee naar de nieuwste Escape Room. De groep wordt in een kamer opgesloten en terwijl de tijd wegtikt moeten ze allerlei cryptische raadsels en puzzels oplossen om eruit te komen. Maar al snel hebben ze door dat er iets niet in de haak is. De opdrachten worden niet alleen steeds moeilijker, maar ook steeds bloediger. De escape room maakt het ene na het andere slachtoffer en de overgebleven spelers beseffen dat ze niet langer een spel, maar voor hun leven spelen…

Watch on YouTube

Beeld: iStock

Must reads 👀