Food

Als je dit eet dan draai jij de perfecte drol

Het is geen onderwerp waar we het met iedereen over hebben, maar wel heel belangrijk: goed naar de wc kunnen voor een number two. Want dat is lang niet vanzelfsprekend! Je voedsel bepaalt de werking van je darmen, dus wat kun je het beste eten om je darmflora te verwennen? 

De darm is erg belangrijk in ons lichaam, want het zorgt ervoor dat ons eten verteerd wordt en de voedingsstoffen worden opgenomen. Je imuunstysteem wordt ook geregeld door je darmen, dus het is ontzettend belangrijk om ze gezond te houden. Gelukkig heb je dit allemaal zelf in de hand, door genoeg te drinken, bewegen en het juiste voedsel te eten. Wij weten precies wat jij op je boodschappenlijstje moet schrijven. 

Havermout
Vezels zijn erg goed voor je darmen en dan is havermout perfect. Het is erg voedzaam en een bron van vezels. Havermout wordt niet verteerd in de dunne darm, dus je dikke darm wordt aan het werk gezet. Grote kans dat jij binnen de kortste keren op het toilet zit. 

Volkoren producten
Stiekem weten we allemaal dat bruinbrood gezonder is dan witbrood. Hoe komt dat eigenlijk? Heel simpel: bruinbrood bevat veel niet verteerbare koolhydraten die je darmflora bevordert. Dat verklaart ook waarom je sneller vol zit na een bruine boterham met kaas in plaats van een wit bammetje. 

Bonen
Vezels, vezels en nog eens vezels. Als je peulvruchten eet zit je zeker goed. Het zorgt ervoor dat je snel genoeg gegeten hebt en lekker naar het toilet kunt. Bonen zijn niet alleen goed voor onze darmen, maar ook nog eens voor het hart. Inslaan dus. 

stoelgang

Avocado
Yes, de avocado staat ertussen. Dat het gezond is, weten we allemaal, maar dat het ook goed voor de stoelgang is, is misschien nieuw. We houden allemaal van dit product en het maakt niet uit op welke manier we het eten. De vetten die een avocado bevat, zijn erg gezond. Het bevat veel vitamine C, kalium, magnesium, vitamine E en verschillende vitaminen B. 

Appels
“An apple a day keeps the doctor away.” Als je een fruit zoekt dat veel vezels bevat, dan moet je bij de appel zijn. Eet je appel wel ongeschild, want juist de schil bevat veel vezels. 

Popcorn
Kun jij wel wat vezels gebruik? Breng een bezoekje aan de bioscoop en bestel een XXL popcorn. Een uitstekend tussendoortje om je darmen eens even goed te laten werken. Het moet natuurlijk geen vette popcorn zijn, anders wordt het een tikkeltje minder gezond. 

Pure chocolade
Je wordt niet alleen ontzettend gelukkig van chocolade door het gelukshormoon, maar daarnaast bevat het ook vezels. Je darmen kunnen het werk doen en daarnaast blijven ze gezond. Kijk, dat is nog eens goed nieuws. 

Noten
Walnoten, amandelen en pistachenoten. Het is allemaal goed voor je darmen. Ze bevatten onverzadigde vetten en dat is hartstikke gezond. Dat is zeker niet het enige, want een handje noten bevat ongeveer twee gram voedingsvezels. Dat is net zoveel als een volkoren boterham. Dat zorgt voor een gezonde darmflora en dus voor een goede weerstand. Alleen maar voordelen dus. 

Bron: gezondheidsnet.nl, mlds.nl, optimalegezondheid.com

Must reads 👀