Lifestyle

8 dingen die je kunt doen als je geen kerst viert

Het kerstdiner vind jij een tikkeltje afgezaagd, dus wat jou betreft mag daar weleens verandering in komen. Een keer niet uren in de keuken staan en geen grappen van ome Hein die jij de hele avond moet aanhoren. Je bent op zoek naar iets anders, maar je hebt geen idee waar je moet beginnen. Gelukkig weet Girlscene dat wel en hebben wij de leukste alternatieven voor het kerstfeest voor je uitgezocht.

1. Bakkers klaar… bakken maar!
Vind je koken stom, maar ben je wel gek op bakken? Kerst is het perfecte moment om een hele lading kerstkoekjes te bakken! Ben je echt anti-Kerstmis, dan kunnen het natuurlijk ook andere koekjes zijn. Je kan bijvoorbeeld denken aan dierenkoekjes, winterkoekjes, healthy koekjes, you name it!

2. Doe sportief
In plaats van in een zittende positie al dat eten wegwerken, kun je ook een keer de sportieveling uithangen. Wat dacht je van een super intense work-out from home? Of ga samen met iemand ergens naar buiten om sportieve activiteiten te doen. Natuurlijk wel op anderhalve meter afstand! Fietsen, wandelen of hardlopen, er zijn vast dingen die jij erg leuk vindt. 

3. Een mini-thema feestje
In plaats van een kerstdiner kies jij dit jaar voor het tegenovergestelde: een tropical party! Gooi de verwarming omhoog, zet tropische cocktails op tafel, draag je favoriete zomerjurkje en zet zomerse muziek op. Wedden dat jij niet meer het Kerstmis gevoel hebt? 

4. TikTok danceparty
Altijd al dat TikTok-dansje willen leren? Dit is je kans. Je mag lekker schaamteloos jouw avond dedicaten aan het opnemen van de meest hilarische TikToks. Wie weet ontdek je wel dat je een echt danstalent bent! 

 kerstmis vieren
5. Spa at home
In plaats van met je gillende nichtjes sneeuwballen gooien, heb jij het beter bekeken deze kerst. Jij komt helemaal tot rust in de badkamer en je wil nooit meer anders. Gezichtsmaskertje erbij, een glas wijn bij de hand, een goed boek of een spannende serie die je kan kijken… Steek voor de sfeer wat gezellige kaarsjes aan en jij komt de komende paar uur de badkamer niet meer uit. 

6. Online shoppen
Van shoppen word je altijd vrolijk, dus waarom doe je dit niet met kerst? Precies, kruip achter je computer en jij krijgt na de feestdagen de leukste pakketjes thuis. Kijk eens voor de afwisseling bij online webshops waar je normaal nooit shopt. Je hebt toch alle tijd!

7. Winterbarbecue
Hoe leuk is het om een winterbarbecue te organiseren? Je doet net alsof het hartje zomer is en legt wat speklappen en hamburgers op de barbecue. Heerlijke salades en drankjes erbij om de kerst compleet te maken. Zet een partytent buiten met een heteluchtkanon en het feest kan beginnen. Een sterrendiner? Jou niet gezien. Gewoon een barbecue met jouw huisgenoten, punt. 

8. Werken
Ook al is het Kerstmis (én Corona), in de supermarkten of vanuit huis moet er gewoon gewerkt worden. Natuurlijk weet je wat dat betekent: tweehonderd procent loon. Als je geen zin hebt in al die poppenkast tijdens de feestdagen kun je natuurlijk aanbieden om te werken. De meeste mensen willen vrij zijn, dus jij neemt het wel even van ze over. De rest van je leven ben jij in hun ogen een reddende engel. Kijk, daar heb je nog eens wat aan. 

Beeld: iStock