News

Shocking: Zara fabrieksmedewerkers naaien wanhopige teksten in jouw kleding

We krijgen een enorme kick als we kledingstukken op de kop tikken voor een lage prijs, maar hoe vaak denken we eigenlijk na hoe het item gemaakt wordt? Waarschijnlijk niet vaak. Grote kans dat jij misschien ook wel druk bezig bent met vertellen dat je een jurk voor maar 5 euro hebt gevonden. Als het aan Turkse fabrieksmedewerkers ligt komt daar vanaf nu verandering in. De medewerkers die voor Zara werken hebben wanhopige teksten in kleding genaaid en de winkeliers hebben het al ontdekt.

Het zal je maar gebeuren… Ben je lekker aan het shoppen bij Zara, zie je bij het passen ineens dat er een hulpkreet in de kleding genaaid is. Mensen die in Instanbul aan het winkelen waren hebben de kreten en ongewone teksten op de items al ontdekt. “Ik maakte dit kledingstuk dat u nu koopt, maar ik ben er niet voor betaald.” Dit is één van de zinnen die de winkeliers vonden in de Zara kleding. 

zara fabrieksmedewerkers
Niet voor niets doen de fabrieksmedewerkers dit. Zij hopen op deze manier Zara en de fabriek onder druk te zetten, aangezien ze al drie maanden niet betaald zijn voor hun werkzaamheden. De fabriek waar het om gaat heeft de deuren inmiddels al gesloten, maar kampt nog wel steeds met achterstallige betalingen. De fabrieksmedewerkers lijken daar nu dus de dupe van te zijn. Zara was er in ieder geval vliegensvlug bij om de kleding uit de rekken te halen, maar het kwaad was al geschied. Het nieuws heeft de media al gehaald… 

Naast het te laat uitbetalen van de medewerkers schijnen de lonen te laag te zijn om überhaupt van te leven. Ze zouden niet verzekerd zijn en veel overuren maken. Nu maar hopen dat Zara en andere ketens hun best doen om de arbeidsomstandigheden te verbeteren, dan wordt het voor iedereen een stuk leuker om kleding te maken én kopen.

Beeld: iStock | Bron: NOS.nl