Fashion

Winterjassen trends 2018: deze jassen zie je veel in de winkels

We zitten midden in de herfst, winter is coming! De bladeren verkleuren en vallen van de boom. De temperatuur daalt en al snel zul je je leren jack (de perfecte tussenjas voor de overgang van de herfst naar de winter) moeten vervangen voor een lekker warme winterjas. Dit jaar zijn de winterjassen trends heerlijk kleurrijk maar ook comfortabel. Voor welke winterjas ga jij dit jaar?

Faux fur jassen in bonte kleuren

Met stipt op nummer 1 van meest gespotte winterjas is de nepbont jas. Nu is die elk jaar weer van de partij, maar dit jaar zijn de kleuren niet alleen bruin, zwart of grijs. Nee, dit jaar kun je uitpakken met faux fur winterjassen in felle kleuren als roze, blauw, geel en rood. Voor dagen dat je geen zin hebt om net zo grauw en grijs te zijn als het weer, kun je voor zo’n heerlijk kleurrijke faux fur jas gaan die je meteen een stuk vrolijker maakt.

winterjassen trends 2018

Teddy coats

De winterjas met de teddy achtige buitenkant is ook een oude bekende. Het is de perfecte jas om de koude winterse maanden in Nederland door te komen. Je hebt de teddy coat in verschillende uitvoeringen. En dit jaar is die er ook in verschillende kleuren als rood, roze en zelfs in een camouflageprint. Van lange en korte teddy coats tot teddy bomber jackets, de keuze is reuze. De lange teddy coat is net een warme deken en houdt je heerlijk warm deze winter.

Cocoon coats

Een winterjas zo oversized dat je je er zelf heerlijk in kunt nestelen. Het lijkt qua model best veel op een badjas. De cocoon jas is lang, boxy, recht en oversized. Maar door de ceintuur kun je hem elegant dichtknopen. Zo wordt deze jas toch nog vrouwelijk en classy en lever je qua comfort en warmte helemaal niets in. De jas is gemaakt van een soepele stof, wat je meer bewegingsvrijheid geeft. En dat is wel zo prettig, als je bijvoorbeeld op de fiets moet.

Puffer jackets

Een jas die je terugbrengt naar de jaren ’90 maakt elk jaar wel weer een comeback. Vorig jaar zagen we de lange puffer jackets, die ook wel sleeping bag coats werden genoemd. Dit jaar zijn die er nog steeds maar kun je ze ook afwisselen met korte puffer jackets. Vooral voor kleine vrouwen is dit een ideale uitkomst. De korte puffer jacket is lekker pittig, maar is ook comfortabel. Je shopt hem in felle kleuren als oranje, geel en rood en in materialen als velvet en nepbont.

Aviator jackets

De bekende Acne jassen met de fluffy, mega warme voering zijn nog steeds een regelrechte hit. Dat soort winterjassen worden tegenwoordig ook wel aviator jackets genoemd. Of eigenlijk is dat de term die ze lang geleden al meekregen toen mannen met hun aviator jackets de lucht in gingen. De jassen zijn super dik en daardoor zeker geschikt om te dragen in ons koude kikkerlandje. De aviator jackets geven elke outfit een stoere draai.

Print en kleur

De leukste trend hebben we tot het laatst bewaard! De klassieke winterjas zoals de camel coat, de wollen mantel of de leren jas zijn qua kleur vrij simpel. Nu hebben deze klassiekers een kleine upgrade gekregen door ze te voorzien van een leuke print of een toffe kleur. Rode mantels, leren jacks met geborduurde bloemen of wat dacht je van de mega populaire pied-de-poule jas. Een winterjas in een toffe print of leuke kleur kan je hele winterse look (die anders vrij donker was, geef maar eerlijk toe) een boost geven.

Alle winterjassen in 1 shop!

Heb je genoeg inspiratie opgedaan en ben je benieuwd naar de collecties? Bezoek dan de uitgebreide webshop van Zalando eens. Zalando is een van onze favourieten en heeft een enooorm aanbod aan verschillende merken en stijlen. Of je nu gaat voor de wollige Teddycoats of de Aviator Jackets, Zalando heeft het! Zalando heeft af en toe een speciale kortingscode beschikbaar welke wij dan weergeven op een speciale pagina. Bezoek deze pagina snel om te kijken of er momenteel een kortingscode beschikbaar is. Daarnaast heeft Zalando in praktisch elke prijscategorie jassen beschikbaar. 

Beeld: iStock | Bron: Winterjassen.com

Must reads 👀