News

Opgelet! NS gaat de dienstregeling weer (compleet) veranderen

Ben jij net als de Girlscene redactie afhankelijk van NS en hun treinen om van A naar B te komen? Dan is het hoog tijd om even op te letten. Want thank God dat er nog treinen zijn die op tijd rijden, maar als je dit artikel niet leest is de kans groot dat de trein überhaupt al vertrokken is voordat jij op het perron staat. Het is weer die tijd van het jaar: NS past de dienstregeling aan.

Vanaf 10 december is het weer zover, want dan gaat de nieuwe NS dienstregeling in. Voor 2018 staan er weer verschillende veranderingen op de planning. Treinreiziger heeft alvast de belangrijkste veranderingen voor je op een rij gezet. Komt ‘ie.

NS dienstregeling 2018

Belangrijke veranderingen NS dienstregeling 2018

☆ Overdag rijden er zes keer per uur treinen tussen Amsterdam en Eindhoven. ‘s Avonds is dit vier keer.

☆ In de vroege ochtenduren en de late avonduren rijden meer treinen tussen Schiphol en Nijmegen/Eindhoven.

☆ Meer Sprinters in de spits tussen Utrecht en Houten Castellum.

☆ Tijdens spitsuren komt er twee keer een snelle intercity tussen Vlissingen en Roosendaal. De trein gaat als reguliere trein door naar Rotterdam en Amsterdam.

☆ Op werkdagen rijden er meer treinen tussen Zwolle en Meppel. Twee keer per uur rijdt er een Sprinter en twee keer per uur een snelle intercity.

Naast deze belangrijke veranderingen verandert er altijd nog meer: de treintijden. Houd vooral NS in de gaten om vanaf 10 december niet voor vervelende verrassingen te staan!

Beeld: iStock