Lifestyle

7 herkenbare gedachtes voor de kersthaters onder ons

1

Alle kersthaters opgelet: eindelijk wordt er begrip getoond. De meeste mensen hebben een scheurkalender naar kerst in het toilet hangen, terwijl jouw humeur er alleen maar slechter op wordt naarmate Kerstmis nadert. Je kunt niet meer normaal naar de radio luisteren, want je wordt overspoeld met kerstmuziek en al dat eten vind je maar overdreven. Zo kun jij nog wel even doorgaan, want Kerstmis mag naar jouw mening per direct afgeschaft worden. 

1. Dat chique eten vind jij dikke onzin
Kerstmis staat voor gezelligheid, dus waarom is het dan nodig om al dat eten naar binnen te schuiven? Uren sta je in de keuken om de meest lastige gerechten in elkaar te flansen, terwijl je ook gewoon Thuisbezorgd.nl kunt inschakelen. Hup, een paar pizza's op tafel, een bak Chinees en voor de kinders een paar frikandellen. Klaar is kees en niemand hoor je klagen, neem dat maar van ons aan. Jij vindt dat chique eten gewoon een beetje overdreven. Ieder het zijne natuurlijk. 

2. Tuttebellen is niet jouw ding
De hele tijd zit jij aan je jurkje te trekken en die hoge hakken lopen allesbehalve comfortabel. Het liefst zit jij in je joggingpak aan het kerstdiner, maar je weet ook wel dat je dan een beetje buiten de boot valt. Met een lang gezicht trek jij je mantelpakje aan, maar je kan niet wachten op het moment dat je languit op de bank kan liggen in pyjama. Nog even op de tanden bijten dus. 

3. Kerstkaarten schrijven
Wie heeft het ooit verzonnen om elkaar een kaart te sturen als het Kerstmis is? Het is natuurlijk hartstikke leuk om kaartjes te krijgen, maar helaas moet je er dan ook aan geloven om zelf kaartjes op de post te doen. Pff... We moeten er iets voor over hebben, zullen we maar zeggen.

kersthaters4. De kerstboom
Een paar plantjes in je woonkamer maakt het zeker een stuk gezelliger, maar om meteen een complete boom in huis te planten, doe even normaal. Dat ding is ten eerste zo lelijk als de nacht, dus we worden ook nog gedwongen om een middag in te leveren om die boom iets draaglijker te maken voor het oog. En als we er dan de rest van de tijd niet meer naar om hoeven kijken, is dat nog wel te doen. Helaas moeten we de kerstboom elke dag water geven en alle naalden opruimen die zijn gevallen. Wat ben jij blij als dat ding de deur uit gaat. 

5. Naar de familie waar je niets mee hebt
Hartstikke leuk om je familie te zien met kerst, maar als je niet zo veel met je familie hebt, is dat gewoon minder leuk. Je bent verplicht om elkaar die ene keer in het jaar te zien en dan is de gezelligheid uhmm... Hoe zeg je dat, 'geforceerd'.  

6. Kerstfilms, kerstmuziek, kerstlichtjes enzovoort, enzovoort
Niet meer normaal televisie kijken, radio luisteren en als dat nog niet erg genoeg is, kun je ook niet meer normaal om je heen kijken. Overal lichtjes en het lijken er met de dag meer te worden. Kerstmis neemt alles over en dat gaat jou gewoon te ver. Punt. Uit. 

7. Geld verdwijnt als sneeuw voor de zon
Al die cadeaus die jij moet aanschaffen zijn niet goed voor je portemonnee. Naast je eigen familie moet je ook voor je vriendinnen naar de winkel. Wat je allemaal wel niet voor dat geld kon doen. Gewoon niet aan denken. Jij krijgt ook cadeaus, dus dat maakt al veel goed. 

Misschien is alles wat hierboven staat een tikkeltje overdreven. Kerstmis is maar één keer in het jaar, dus waar hebben we het over? Daarnaast ben je deze dagen gewoon vrij, dus zo erg is het eigenlijk niet, toch?

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

1 reactie

  • 1 jaar geleden fleurdk

    Leuk artikel! Hebben jullie over Perle Bleue gehoord?

  1. 1