Lifestyle

Kerstmis is afgelopen: 7 redenen waarom jij nu een gat in lucht springt

1

De meeste mensen laten een traantje als de kerstdagen over zijn, maar jij springt een gat in de lucht. Eindelijk klaar met die ongezonde kerstdiners, geforceerde gezelligheid en hoge hakken. Het was leuk, maar je hebt er zeker niets op tegen dat de kerstlichtjes gaan doven. Jij vindt het wel weer tijd worden voor het normale leven en daar heb je zo je redenen voor. 

1. Er komt een einde aan al het eten
Eigenlijk heb je gewoon de hele maand december gebunkerd en nu komt daar eindelijk een einde aan. Het begon allemaal met pepernoten en dit werd daarna vervangen door alle kerstlekkernijen. Daarnaast heb je je zeker niet ingehouden tijdens het kerstdiner, dus eigenlijk is het gewoon een opluchting dat het normale leven weer begint. De tijd is aangebroken om op de gezonde toer te gaan en dat voelt als een verademing.

2. De kerstboom gaat meteen door de voordeur naar buiten
Weken heb jij elke dag de naalden onder de kerstboom op moeten vegen en gelukkig is deze ellende nu klaar. De kat heeft al tien kerstballen uit de boom getikt en nu is het gewoon afgelopen. Hup, die boom het huis uit, want nu is het mooi geweest. Met alle liefde en plezier wijs jij deze boom de deur. 

3. De kerstliedjes kun jij niet meer aanhoren
"All I want for Christmas is youuuuuu". Elke keer als jij de radio aanzette, galmde dit nummer uit de speakers en nu ben je er gewoon klaar mee. Daarnaast kun je "Last Christmas", "Driving Home for Christmas" en natuurlijk "Flappie" echt niet meer aanhoren. Het is weer tijd voor normale muziek. 

klaar met kerstmis4. Je hoeft niet meer extreem gezellig te doen
Extra gezellig doen met je familie, je kent het vast wel. Je bent blij dat je nu jezelf mag uiten zoals je je écht voelt. Dat neppe gedoe is nu klaar, gewoon back to reality.

5. Niet meer overdreven uitdossen
Een paar dagen heb jij alles uit de kast getrokken om er op en top uit te zien en nu is het weer tijd om diehard te chillen op de bank in je huispak. Geen make-up, krultang, haarlak en parfum. Puur natuur ga jij weer het leven door. Niets is zo heerlijk als dat. 

6. Oud en Nieuw is meer jouw ding
Oud en Nieuw is een feest dat beter bij jou in de smaak valt. Een beetje vuurwerk afsteken, champagne drinken en natuurlijk het nieuwe jaar extreem goed inluiden. Jij weet precies waar het feestje is en voorlopig ga je nog niet naar huis. Kerstmis is voorbij en al jouw energie richt je vanaf nu op Oud en Nieuw.

7. Je houdt eindelijk wat geld over
Al die cadeautjes die jij moest aanschaffen voor je familie heeft je een fortuin gekost. Daarnaast heb allemaal ingrediënten in huis gehaald om de lekkerste gerechten te maken voor het kerstdiner. Yup, december is een dure maand, maar gelukkig is het januari, dus het is over en uit met geld uitgeven. Vanaf nu kun jij volop gaan sparen. 

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

1 reactie

  • 1 jaar geleden fleurdk

    Leuk artikel! Hebben jullie over Perle Bleue gehoord?

  1. 1