Lifestyle

7 herkenbare situaties die jij als echte uitslaper sowieso herkent

Zaterdag- en zondagochtend staan voor jou in het teken van uitslapen. De hele week moest jij vroeg uit de veren en als het dan eindelijk weekend is, telt er voor jou maar één ding: uitslapen tot de max. Geen wekker hoeven zetten en wakker worden wanneer jij wil. Je plakt een briefje op je deur, zodat je moeder niet onverwacht je slaapkamer binnenkomt. Als echte uitslaper weet jij precies wat wij bedoelen. 

Laten we beginnen met het feit dat bewezen is dat uitslapers intelligenter, gelukkiger en creatiever zijn. Dat maakt al een heleboel goed als jij je zometeen volledig herkent in dit artikel. Uit het onderzoek ‘Why Night Owls Are More Intelligent’ blijkt als je zelf bepaalt wanneer je gaat slapen en opstaat, dat dat een vorm van intelligentie is. Je bent geneigd om je eigen ambities waar te maken en daardoor ben je creatiever en onafhankelijker. Dat is mooi meegenomen, toch?

1. Niemand maakt jou blijer met het nieuws dat je morgen het eerste uur vrij bent
Gewoon een heel uur langer in je bed blijven liggen. De onverwachte mededeling dat je morgen het eerste uur vrij bent, maakt jou zo intens gelukkig. Je zegt nadrukkelijk tegen je ouders dat je niet om kwart over zeven uit de veren hoeft, dus dat ze niet je kamer in hoeven stormen. Dit is jouw geluksdag. 

2. De ochtend is voor jou het zwarte deel van de dag
Je hebt gewoon een beetje opstartproblemen in de ochtend en daarom wil je aan het eind van de dag de ochtend gewoon vergeten. Je humeur is niet geweldig en je doet toch geen productieve dingen. Jij leeft pas echt op in de avond en dat moeten de mensen om je heen maar accepteren. 

3. Tentamens leer jij ‘s avonds
Hell no, jij staat ‘s morgens echt niet eerder op om je geschiedenisboek door te lezen voor je tentamen. Voor jou is het wijsheid om in de avond gewoon wat langer door te gaan, zodat je volledig uitgerust je toets kunt maken. Mensen die om vijf uur ‘s morgens de wekker zetten, snap jij dus echt niet hé. 

uitslapen herkenbaar4. De snooze-knop is jouw beste vriend
Jij zet de wekker een uur voordat je eigenlijk hoeft op te staan, puur zodat je nog kunt snoozen. Elke negen minuten druk jij als een gek op die knop. Het is toch gewoon fijn als je nog even je ogen kunt sluiten?

5. Als mensen zeggen dat je morgen vroeg op moet staan…
Jij wordt helemaal gek als je op je vrije dag vroeg op moet staan. Een vriendin vraagt of je morgen mee gaat winkelen. “Ja, duuh, tuurlijk ga ik mee! Hoe laat ga je?” Op het moment dat ze zegt dat ze om halfnegen in de ochtend in de auto wil zitten, stort de wereld voor jou in. “Halfnegen al?!” 

6. Jouw dag is al bijna voorbij als je wakker wordt
Als jij je bed uitrolt, kun je bijna aanschuiven voor het avondeten, want het ontbijt is dan niet meer echt van toepassing. Je moeder is er niet altijd blij mee, maar dat gaat bij jou het ene oor in en het andere weer uit. 

7. Sporten in de ochtend begrijp jij gewoon niet
Je snapt gewoon niet dat er mensen bestaan die de wekker willen zetten om zichzelf helemaal uit te sloven in de sportschool. Jij sport in je dromen wel, geen denken aan dat jij actief gaat doen in de ochtend. 

Beeld: iStock