Tips tegen nare geurtjes

Fashion door Redactie

Nare geurtjes kun je overal tegenkomen: in de woonkamer, in je kleding en in de auto. Tot vandaag! Met deze tips heb je geen last meer van vieze geurtjes en je hebt er geen chemische producten voor nodig.

Tips voor je kleding:

Heb je schoenen die je zo leuk vind maar waar je echt zweetvoeten van krijgt? Stop er dan een in azijn gedrenkte doek in. Laat het een nachtje inwerken en haal dan de doek er uit. Schoenen laten drogen en ze ruiken weer naar rozen! Wat ook helpt is om er een zakje vanillesuiker in te leggen.

Kleding die muf ruikt als het uit de kast komt kun je ook makkelijk verhelpen. Maak je kast eerst goed schoon door het te stofzuigen en er een sopje doorheen te halen. Je kunt dan je kleding er in leggen. Doe tussen de kleding een aantal stukken zeep (ingepakt) zodat je kleding fris blijft ruiken.

Tips voor in de keuken:

Heerlijk, gegrilde zalm, maar je keuken gaat wel naar vis ruiken en dat is minder lekker. Om vislucht uit je keuken te verwijderen moet je een pannetje azijn op het vuur verwarmen. Doe wel het raam open om te luchten.

Een andere manier om je keuken weer lekker te laten ruiken is om in een pannetje kokend water kaneel, vanille en sinaasappelschillen toe te voegen.

Als de koelkast stinkt, kun je er een schaaltje soda in leggen. Hierdoor verdwijnen de nare geurtjes als sneeuw voor de zon.

Vieze geurtjes in de oven verhelp je door er een schaaltje met bakpoeder, gemalen koffie of houtskool in te leggen.

smelly

Tips voor in de woonkamer:

Vier je je verjaardag en komen er rokers of ben je van plan om te gourmetten? Zet dan in de woonkamer schaaltjes spiritus neer. Nare luchtjes in huis kun je ook op een andere manier laten verdwijnen. Leg dan diepe borden op de verwarming en vul deze met schoonmaakazijn. Door de hitte van de verwarming die tegen de borden aan komt verdampt de azijn en dit zorgt er voor dat de luchtjes verdwijnen. Je kunt ook nog eventueel wat citroenolie aan het azijn toevoegen.

De laatste tip om het huis lekker te laten ruiken: neem een sinaasappel en steek er kruidnagels in. Let wel op dat de sinaasappel niet bederft!

Als de asbak heel erg stinkt dan moet je ‘m goed schoonmaken. Eerst leeg je de asbak en dan spoel je ‘m af met water en dan erg goed afdrogen. Spuit ‘m dan in met toiletspray.

Na het verven kan je kamer erg stinken naar verf. Dit verhelp je door tijdens het schilderen bakken met zout water neer te zetten.

Tips voor je persoonlijke verzorging:

Je hebt lekker gekookt of schoongemaakt en je vingers ruiken naar knoflook of chloor. Was ze dan met puur citroensap om de sterke geuren weg te krijgen.

Heb jij nog andere goede tips tegen geurtjes?

door Gabriella