Lifestyle

'Ik ben verkracht door mijn beste vriend'

2

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen in het leven. Helaas maak je soms ook minder leuke dingen mee. Want vervelende en heftige dingen horen jammer genoeg ook bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer: een meisje dat verkracht is en zelfmoord wilde plegen.

Wil jij ook graag jouw heftige verhaal delen op Girlscene? Stuur dan een mail met jouw verhaal naar info@girlscene.nl onder vermelding van: 'Heftig verhaal'.

Graag zou ik met jullie een gebeurtenis uit mijn verleden willen delen. Wat ik altijd als iets moois had beschouwd, was om als maagd het huwelijk in te gaan. Zelf was ik altijd terughoudend met mannelijke aandacht tot ik echt verliefd werd. Ik werd verliefd op een goede vriend van mij. Dit gebeurde toen ik 19 was en in het tweede jaar van mijn studie zat. Voor mijn studie moest ik stage lopen. Mijn stagebegeleider was alleen negatief over mij. Hierdoor kreeg ik zelf ook een negatieve kijk op mijzelf. Mijn studie ging slecht, doordat ik de negatieve feedback van mijn begeleider ging geloven.

Mijn negatieve zelfbeeld werd versterkt, doordat die jongen mij wel leuk vond, maar meer uit was op "friends with benefits". Hij zei "Voor een relatie heb ik geen tijd, maar we kunnen toch wel seks hebben met elkaar?". Dit kon ik vanuit mijn normen en waarden niet en doordat ik verliefd was, werd hierdoor mijn zelfbeeld ook negatiever. Zelfs zo negatief dat ik in een depressie kwam. Ik zag mezelf meer als een dikke mislukkeling die zelfs haar studie nooit zou halen en voor mannen alleen een lustobject was. Ik ging in therapie om door middel van EMDR om traumatische gebeurtenissen te verwerken. Verder kreeg ik therapie die zou helpen mijn zelfbeeld te verbeteren.

heftig verhaalHet nieuwe jaar brak aan en ik was inmiddels twintig. Sinds ik vier was, had ik een hele goede vriend. Hij was altijd als een broer voor mij. Hij was mijn beste vriend en we deden en deelden alles samen. Zijn twee ex-vriendinnen werden ook goede vriendinnen van mij. Toch hadden zowel die vriendinnen als hij een hekel aan elkaar. Die vriend zag ik heel vaak. Vooral tijdens mijn depressie was ik vaak bij hem. Dit kwam vooral, omdat ik dan even weer plezier had. Ik was vaak bij zijn studentenvereniging en meestal sliep ik dan bij hem op zijn kamer. Op een avond had hij te veel alcohol gedronken. Hij had zijn zinnen op mij gezet en wilde seks met mij. Ik heb toen vaak "nee" gezegd. Hij stond zo dat hij de deur blokkeerde en ik dus niet weg kon rennen. Zijn twee exen zeiden hiervoor wel eens dat hij agressief kon worden als je geen seks met hem wil. Ik bleef ‘nee’ zeggen. Toch werd hij voor mijn gevoel agressief. Ik voelde me zo machteloos en had het idee dat fysiek geweld naast mijn nee-geroep niet zou werken.  Hij heeft mij toen verkracht. Ik lag te janken en kermde het ook uit van de pijn. Op dat moment realiseerde hij dat ik het niet wilde en toen stopte hij. 

Toen ik thuis kwam, voelde ik me ontzettend vies. Ik wist ook niet wat ik moest doen. Mijn enige uitvlucht was om zelfmoord te plegen. Mijn ouders waren niet in Nederland en die wilde ik niet storen. Ik was zo in paniek dat ik hulp zocht bij de ex-vriendinnen van hem. Die zeiden zinnen als "Je wilde zelf dat hij het deed," "Je bent een hoer." Deze opmerkingen waren als dolken die door mijn hart gingen. Uiteindelijk heb ik mijn huisarts gebeld en die zei dat ik het beste 24 uur per dag in de gaten gehouden kon worden en ze had een afspraak voor me gemaakt bij de psychiater. Ik belde mijn ouders en die kwamen ‘s nacht thuis. Ondertussen was een vriend van de basisschool en middelbare school als oppasser bij mij, zodat ik geen stomme dingen zou doen. De volgende dag bij de psychiater werd mij geadviseerd om met mijn ouders naar het buitenland te gaan. Dan zou ik in een veilige omgeving zijn, zodat ik tot rust kon komen. Na de zomervakantie ging ik verder met mijn therapie. 

Aanstaande juni is dit twee jaar geleden. Ik kan niet zeggen dat het altijd goed met mij gaat. Meestal als ik mannen ontmoet heb ik nog het idee dat ze er alleen maar seks willen met me. Soms voel ik me erg goed en blij, maar er zijn ook vlagen dat ik me wil terugtrekken en wil huilen. Tijdens deze momenten voel ik me zo ellendig en heb ik de neiging om mijn leven te beëindigen. Maar ik weet dat ik sterk ben en geef niet toe aan deze gevoelens. Mijn studie gaat soms goed, soms minder goed, maar ik weet dat ik later mijn passie kan uitvoeren. 

Voor iedereen die ooit is verkracht door een bekende of onbekende. Ik hoop dat je door mijn gebeurtenis realiseert dat je niet de enige bent die zoiets heeft meegemaakt. Wees sterk en vecht voor je leven. Voor anderen die op welke manier dan ook bedrogen zijn door hun vrienden en net als mij zich gekwetst voelt: Realiseer je dat je nooit mensen over je grenzen moet laten gaan. De mensen die dat bewust of onbewust doen zijn niet je vrienden. Blijf trouw aan jezelf en aan je grenzen. 

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

2 reacties

  • 3 maanden geleden Miss Melanin

    Het is heel erg wat er met je is gebeurd. Ik ben misbruikt en ik ben nu ook bang dat het later ook met mijn kinderen gaat gebeuren nu ook helaas veel mensen meer vertrouwen. Maar ik heb wel geleerd dat wat er ook gebeurd, laat dat je leven niet verpesten! Weet hoeveel je waard bent en laat NIEMAND dat van je afnemen. 💖 Blijf sterk!

  • 3 maanden geleden Faartjuh

    Wat heftig... Heel veel respect voor jou meid!

  1. 1