Interview met de grootste lipglossfan van Nederland

Fashion door Redactie

Lipgloss, daar zijn we bijna allemaal wel gek op. De een wat meer dan de ander, maar het gemiddelde meisje heeft wel één of meer lipglossjes in haar bezit. Maar er zijn ook echte verslaafden aan het goedje...

Ik interviewde Evelien, een van de (of zoniet dé) grootste lipglossfans van Nederland. Een smakelijk gesprek !

Evelien: jij bent dus de grootste liplgossfan van Nederland. Vertel eens iets over jezelf?

Ik ben Evelien en 19 jaar oud. Ik woon momenteel thuis bij mijn ouders en onze hond, twee katten, twee konijnen, een hoop vissen en twee parkieten als logees. Ik ben in Januari gestopt met  mijn opleiding Dierverzorging wegens gebrek aan motivatie, ik werk nu parttime in een schoenen- en kledingwinkel.

Hoe is je verslaving aan lipgloss begonnen?

Ik ben met mijn collectie begonnen nadat ik van een vriendin uit Amerika een set Lipsmackers kreeg. Ik vond ze zo leuk en kleurig, dat ik er meer wilde sparen. Zodoende ben ik meer Lipsmackers gaan ruilen met vriendinnen, kreeg ik er een hoop opgestuurd en ben ik alle Claire’s afgestruind naar Lipsmackers, en na ruim een half jaar ben ik ook normale lipgloss gaan sparen.

Waarom lipgloss? En niet bijvoorbeeld postzegels, parfums of schoenen?

Het is eigenlijk heel onschuldig begonnen, het begon echter allemaal met mijn “liefde” voor Lipsmackers. Ik ben gek op lipgloss uit andere landen, zo heb ik een Dove Lip Care lipgloss uit Norwegen die nog niet in Nederland te verkrijgen is. Ik ben dus echt gek op lipgloss, en vooral uit verschillende landen.

Gebruik je heel je ‘verzameling’ ook echt, of is het puur om het sparen te doen?

Nee, ik gebruik alles amper. Als ik iets heb gekocht of binnen heb gekregen, dan probeer ik het een paar keer uit, en dan zet ik hem in het kastje, bij de rest van de verzameling. Ik heb wel altijd een lipgloss in me tas zitten, die dus niet in de collectie staat. Voor de rest is het erg handig als ik een keer gebarsten lippen heb, ik kan dan gewoon een lipgloss uit me collectie halen ervoor.

We zien jou dus waarschijnlijk altijd met een vrolijk glossje op je lippen. Ben je verder ook nog een beautypopje, of helemaal niet?

Voordat ik lipgloss ging sparen heb ik heel lang proefmonsters gespaard, en daarvoor beauty producten zoals bodylotion, scrubs, sprays, parfum, etc. Je kunt dus wel stellen dat ik erg van beauty spullen houd, haha.

Is het leuk om zo’n lipglossverzamelaar te zijn, of denk je soms: was ik er maar nooit aan begonnen…

Het is zeker leuk, ik krijg eigenlijk alleen maar leuke opmerkingen erover. Het enige moment dat ik denk “was ik er maar nooit aan begonnen” is eigenlijk alleen als ik tegen het kastje aan stoot en bijna 300 lipglosses terug moet zetten...

En tot slot, als echte lipglossaddict: welke gloss raad jij de bezoeksters van Girlscene aan…?

Mijn favoriete lipgloss zijn zeker weten de BarryM lipglossjes, dat zijn in feite de goedkopere versies van Lancôme Juicy Tube (die ik overigens ook heb maar kwijt ben geraakt). Alleen weet ik niet of deze ook in Nederland te verkrijgen zijn, ik heb ze namelijk van iemand uit Engeland. (ze zijn bij Asos.com te koop, red.)

Anders zou ik iedereen de Maybelline Shinylicious aanraden, en voor de wat meer prijsbewuste meiden zou ik de lipglossjes van Essence aanraden, die hebben heerlijke smaken en de gloss blijft lang en goed zitten!