Series & Films

Zo ziet de plaaggeest van Bassie en Adriaan er in het echt uit

"Dag vriendjes en vriendinnetjes, dit was het dan alweer." Grote kans dat je goede herinneringen bewaart aan Bassie en Adriaan. Maar hoe leuk de avonturen van de acrobaat en clown ook waren, het programma joeg je ook de stuipen op het lijf. De plaaggeest heeft duizenden kinderen nachtmerries bezorgd. Maar wie zit er eigenlijk achter het enge masker? 

Heel eerlijk: we krijgen nog steeds rillingen van de plaaggeest. De slechterik uit Bassie en Adriaan ziet er ook gewoon heel griezelig uit! En dan hebben we het nog niet eens over zijn gemene lach... De plaaggeest werd bedacht door Joop van den Ende (je weet wel, de man die eigenaar is van veel musicals en programma's). Hij wilde het kinderprogramma over de acrobaat en clown graag maken, maar vond de serie nog niet spannend genoeg. Daarom bedacht hij een slechterik, de plaaggeest dus. 

De rol van de plaaggeest werd vertolkt door Jaap Stobbe, die naast acteur ook clown is. Jaap heeft meerdere rollen op televisie gehad, bijvoorbeeld in Madelief een Baantjer. Maar zijn meest iconische rol is toch wel die van de plaaggeest. Gelukkig herkent niemand hem als de plaaggeest, want achter het enge masker zit namelijk een heel sympathieke man! 

De plaaggeest: 

Jaap Stobbe:

Beeld: Brunopress

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook