Fashion

Maastricht

Afgelopen week ben ik een paar dagen naar Maastricht geweest, met mijn vriend Arian. Omdat we héérlijk geslenterd, geshopt, geslapen en gegeten hebben, moést ik hier gewoon een leuke report van schrijven! En ik kan mezelf nu officieel Maastricht-lover verklaren.
Ik was al wel vaker in deze zuidelijke stad geweest, maar nooit langer dan een dagje. Dus reden genoeg om er een aantal dagen heen te gaan!

Slapen

We sliepen in het hotel Le Roi, vlakbij het station. Ideaal, want we waren dus zó uit de trein en in het hotel. Een mooi, best wel hip hotel en niet al te groot. Aardig personeel en de kamer was prima. En tsja, voor één nachtje hoef je ook geen superdeluxe hotelkamer, toch?

Dit is mijn hippe, champagneroze koffer. Niet speciaal gekocht voor Maastricht, trouwens. Heb 'm gehaald bij een kofferzaak in Eindhoven in de Hermanus Boeckxstraat, kostte 59 euro en was er ook in zilver en zwart.

Eten

We hebben twee keer geluncht en één keer gedineerd in Maastricht. En alledrie was het super! Nou had ik van tevoren al wat research gedaan naar leuke restaurantjes, dus ik was al goed voorbereid.

Simply Bread Natural Food, Stationsstraat 36
Dit is een heel hip, Amerikaans-Starbucks-achtige lunchtent. Ik at er een heerlijke tostini van focacciabrood met kalkoen, avocado en pesto. Kostte geloof ik bijna vier euro, maar het was ook een grote hoeveelheid! Als drank koos ik voor een cappuchoc: een combinatie tussen een cappuccino en chocolademelk. Heerlijk! Oja, ze hebben hier veel biologische producten en fair-trade koffie enzo. Ook verkopen ze er Ben & Jerry’s ijs…!

Appart, Barsserie, Achter de Molens 15
Hier hebben we ’s avonds gegeten, en het was zóóó ongelooflijk lekker. Niet heel duur maar ook niet goedkoop (je had vier kleine voorgerechtjes voor 9,50, en een hoofdgerecht was tussen de 16 en 22 euro), maar het eten was perfect en de bediening erg aardig. Ik had vier voorgerechtjes met vlees, waaronder een superlekkere carpaccio. Als hoofdgerecht had ik eendenborst in honing met teriyakisaus, echt een hele goede keuze. En als toetje een kop Choc-o-lait: een grote mok warme, romige melk waar je dan een bonbonnetje aan een stokje bij krijgt. Die bonbon roer je dan door de melk en zo maak je je eigen chocolademelk! Ik kende dat al van hier in Veldhoven. Maar kortom: superlekker restaurant.

 Coffee Lovers, Blanche Dael, Ruiterij 2
Heel gezellige lunchtent op een mooie plek, vlakbij het water. Het is hier wel stikdruk, maar je wordt snel geholpen. Ziet er vanbinnen erg hip & design uit, en de menu is vooral Italiaans. Lekkere broodjes, salades en soepen. Ik had er een “B.L.C.T.C” oftewel, een Italiaanse bol met bacon, sla, tomaat, kip en kaas. En als drank een kop witte chocolademelk. Ontzettend lekker! Kun je natuurlijk thuis ook zelf maken met een kop warme melk en wat stukje witte chocola. Heerlijk…

Shoppen

En natuurlijk, het shoppen… daar kwamen we voor naar Maastricht! Ik heb niet veel gekocht, maar wel hele goede aankopen…

Al een tijdje, zeg zeker een jaar, zit ik te denken om een designer tas te kopen. Ja, een echte, à la Chloe, Marc Jacobs of Fendi. Eentje waar ik heel lang mee kan doen, een tijdloos model maar toch hip. Groot, comfortabel en makkelijk. Om mee te shoppen, maar ook voor een feestje.
En tsja, die designerbags zijn niet goedkoop. Maar ik heb een tijd gespaard, en natuurlijk veel gewerkt, en nu was het moment daar: ik ging een echte designertas kopen…

En het is geworden… *tatadadaaaa* en *tromgeroffel*…

De Quilted Patent Bowler van Marc Jacobs ! Hij is lekker groot, maar niet enorm, echt lakleer en quilted patroon. Dus helemaal hip, maar toch tijdloos, vooral omdat hij zwart is. Gouden accenten en een mooie voering. Ik ben er zóóó blij mee! Gekocht bij Kiki Niesten (in de Stokstraat), voor hoeveel zeg ik liever niet. Niet goedkoop nee, maar het hele bedrag dubbel en dwars waard!

De tas...

Aan-foto's

Mischa Barton heeft hem ook !!

Ook wilde ik graag goede ballerina’s kopen, zwart en lekker basic. Ik heb nogal smalle voeten en krijg gauw blaren en wondjes van open schoenen. Dus na veel gezoek heb ik ze gevonden! Bij Manfield, voor €39,95. Zwart leer, van binnen én buiten (dus lekker soepel) en met een klein plat strikje voorop. En ze lopen goddelijk!

En tot slot, een knalblauw tuniekje van Vila, gekocht bij Different in Maastricht (sowieso een geweldige winkel: vier verdiepingen vol met de mooiste merken, van goedkoop tot duur. Mooie paskamers, aardig personeel en echt een héle grote collectie!). Hij kan op een skinny jeans maar ook op een legging met ballerina’s, pumps, jazz-schoentjes of laarsjes. Kostte trouwens €19,95.

De voorkant

De achterkant

Foto van de Vila site, dit is dus het tuniekje in het wit

Ik met het tuniekje en de ballerina's (en grijze legging van Zara)

Kortom… het was een héérlijke tijd in Maastricht. Ik moet gauw weer terug!

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved