Fashionweek report: Judith Osborn

Fashion door Redactie

Eindelijk was het dan zover: mijn eerste show op de Fashionweek! Voor de mensen die niets tot weinig over dit event afweten, lees hier even een kleine uitleg.

Enniewee, de eerste show die ik zou gaan bezoeken was die van Judith Osborn herself. Niet de minste, dus! We zouden haar zomercollectie van 2008 gaan zien, dus ik was erg benieuwd!

Samen met mijn Fashionscene collega's toog ik naar de Fashionweek tent op het Museumplein. Fashionable mensen verzamelden zich al rondom de plek, en er waren talloze cameramensen aanwezig. Eenmaal binnengekomen was het een drukte van jewelste, en was het dringen geblazen (ja, ook BN'ers en modebazen dringen voor...) om binnen te komen. Ook al had je gewoon een kaartje!

Rond half zeven gingen we dan eindelijk de zaal in, en werd ons een plekje op de tweede rij toegewezen. Hoera, vlakbij front-row en dus was het 'wie-ziet-de-meeste-bekende-mensen!'. Voor ons zaten Miryanna van Reeden en Kim Pieters (van Julia's Tango) en acteur Horace Cohen. Twee plekken naast me zat Thijs Willekes, de bekende topvisagist. En toen ik naar mijn plek liep, struikelde ik bijna (tsja, stiletto's...). En wie ving me op? Juist, Thijs! Na een stamelend 'uhh dankje' en een complimentje over zijn make-up dvd ("oh dankje schat, wat liééf van je!" antwoordde hij) liep ik toch maar verder.

En daarna begon de show dan eindelijk. De collectie zag er fabulous uit, met natuurlijk weer veel (fluorkleurtjes), gewaagde teksten ("Viktor & Rolf: ik zei nog zo géén bommetje!", als verwijzing naar hun parfum Flowerbomb) en sexy details. Wat denk je van een bikinislip met een bungelende creditcard eraan (een Black American Express creditcard, alleen voor de super-rich, dat dan weer wel). Tsja, Judith werkt samen met de creditcard-maatschappij, dus het wordt wel stijlvol verwerkt in de collectie!

De opening van de show: Kim met een opvallend shirt, quilttas, gele skinny en red high heels!

Topmodel Christa met Brits shirt, geel ruffle rokje en Judith tas

Sylvia rocks! Ze loopt écht heel goed, vond ik. Zeker in tegenstelling tot een bange Christa en ander meisje met rood haar dat érg onzeker was.

Het eind van de show. Voorop zie je Kim (met roze shirtje waar "Kim Pas Kim" op staat) en Sylvia rechts in het gele jurkje. Als je verder naar achterkijkt zie je ook nog Christa met een rood jurkje en rode haarband.

De modellen lopen weer terug. Het tweede model met het rode jurkje en lange haar is Sabrina!

Leuk was ook dat er véél bekende modellen meeliepen. Wat zeg ik: zowat de hele Hollands Next Top Model reeks ! We zagen Kim, Sylvia, Christa en zelfs Sabrina! Maar er liepen niet alleen boomlange modellen mee in de show, ook kinderen! Judith had namelijk een pretty petite collectie gemaakt voor de kleintjes.

Het schattige kindermodelletje doet stralend haar catwalkloopje

Het kleine modelletje met schattig streeppakje! En natuurlijk de talloze fotografen. Rechtsonder zie je trouwens nog Ruud "King of Style" van der Peijl !

De show sloot af met Miss Osborn die samen met twee mannen-in-pak (ex-hoofdredacteur Jort Kelder en huidige hoofdredacteur Mischa van de Woestijne; tsja, ze werkte ook samen met de Quote) en twee schattige mini-hondjes de catwalk op liep. En wat hadden de viervoeters aan? Juist, J.O. pakjes!

Oja: de schoenen die de modellen droegen, zijn vanaf vandaag te koop bij Sacha. De collectie, genaamd "Judith Osborn FM Heels (Fuck Me Heels)" zal in alle filialen van Sacha verkrijgbaar zijn. Er zijn acht modellen: pumps, korte en lange laarsjes en sandalets. In rood, zwart en legergroen. Natuurlijk van lak, überglimmend en hier en daar met studs afgezet.

Na afloop kregen we nog een mooie goodiebag in de vorm van een schoenendoos (jep, Judith werkt óók samen met schoenenketen Sacha). Daarin vonden we een flesje Evian (hoofdsponsor van de AIFW), een Quote (met Judith als hoofdredactrice), een schattig handdoekje, een Evian Brumisateur (een fijne waterspray voor je gezicht) en Judith Osborn chopsticks.

De reden voor die Chinese stokjes werd ons al snel duidelijk: het thema van de avond bleek "Fishionista" te zijn! Al eerder liet Judith zien dat ze een vrouw van een - rijke -vishandelaar is, door op haar shirtjes "Viswijf" te zetten. En nu dus "Fishionista". Toen we de zaal uitliepen, kregen we dan ook een glas champagne (Moët & Chandon!) en konden we direct door naar de...
viskraam! Er was namelijk een grote kraam vol haring, sushi en zalmhapjes! Tsja, je bent een viswijf of je bent 't niet...

Foto's copyright by Elisah Jacobs (Celebscene)