Fashion

Fashionweek report: Ilja Visser

De tweede show die ik op de Amsterdam Fashionweek zou gaan bezoeken, was die van Ilja Visser. Voor de mensen die niets tot weinig over dit event afweten, lees hier even een kleine uitleg. Deze Nederlandse ontwerpster maakt vooral mooie, minimalistische kleding voor de 'kosmopolitische' vrouw (aldus Ilja). En nu gingen we haar collectie voor zomer 2008 zien!

Natuurlijk zaten er weer een hoop bekende Nederlanders op de rijen voor de catwalk. Zelfs Rita Verdonk was aanwezig, en ze glimlachte zelfs constant! Tsja, mode maakt vrolijk...

Na echt héél lang gewacht te hebben - en niet een kwartiertje, maar meer dan een uur), begon de show. Het licht ging uit, de catwalk lichtte op, de muziek begon... En de modellen begonnen te lopen.

De collectie was werkelijk prachtig. Het thema was Chic Simplicity, en dat klopte helemaal. Zwierige jurkjes, hoge taille satijnen broeken (mét sixties flaired pijpen), zacht velours vestjes, strapless korsetjes die uitliepen in een superdun chiffon rok... Super gewoon! Qua kleur zag je veel caramelbruin, zachtgrijs, mintgroen, heel lichtblauw, beige, oudroze en veel kleurverloop. Dus van boven blauw en dan héél geleidelijk aan naar groenig.

De modellen hadden ook allemaal dezelfde haarcoupe: een soort vierkant kapsel met rechte pony. Coupe clown, maar wel erg stylish!

En dan de schoenen... Elk model liep op torenhoge stiletto's van minstens 14 centimeter hoog. Ook waren er een soort dichte circusschoenen mét hoge hakken, zo apart! En het mooie was dat geen één model struikelde, hoewel ze wel allemaal erg voorzichtig liepen...

Ook kregen we weer een goedgevulde goodiebag, gesponsord door Compeed. Het motto was: "als die modellen op zulke hakken kunnen lopen, kun jij het ook!" Een setje Compeed Style SOS gelkussentjes ontbrak dan ook niet in het tasje. Ook zat er een Evian waterflesje, een verrekijkertje en een Redken gelpotje in. Nice!

Jammer was alleen dat na afloop er geen hapje of drankje te bekennen was. Maar ach, ik moest m'n laatste trein ook weer halen, dus het was rennen geblazen naar het CS ! Ja, je moet er wat voor over hebben om de Fashionweek bij te wonen...

Foto's copyright by Peter Stigter

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved