Real life

Girls Issues #26: ‘Ik wil mijn ex terug’

girls-issues

Heb je ruzie met je vriendinnen? Boytrouble? Of een super gênante vraag? Say no more! Vertel jouw situatie aan Girlscene en wij helpen jou met al je Girls Issues. 

Girls Issues: ‘Ik wil mijn ex terug’

Yael (15) vraagt zich af of haar borsten nog wel groeien.

Hallo,

Twee jaar geleden heb ik een jongen ontmoet. Het klikte meteen en we kregen al snel een relatie. Het ging goed tussen ons, totdat ik na acht maanden erachter kwam dat hij probeerde vreemd te gaan met zijn ex. Het is toen uit gegaan en ik gaf hem na drie weken een nieuwe kans. Hetzelfde gebeurde weer en toen waren we voor drie maanden uit elkaar. Daarna hebben we de draad weer opgepakt en zijn we nog een half jaar met elkaar verder gegaan. 

Nu is het weer uit, alleen deze keer was het mijn fout. Ik gaf hem de ruimte niet om zijn eigen leven te leiden en ik werd boos om elk klein ding, omdat ik bang was dat het weer zou gebeuren. Hij kon het uiteindelijk niet meer aan en is bij mij weggegaan. We hebben veel dingen geprobeerd, maar niets werkte. Ik denk dat dat kwam, doordat ik me niet realiseerde waar ik mee bezig was. 

Nu, een week later, weet ik waarom en wil ik dit graag veranderen. Maar hoe overtuig ik hem dat dat echt zo is? Hoe krijg ik hem terug? Ik heb het namelijk vaker gezegd in onze relatie, dus hij gelooft me niet meer.

Groetjes, Yael

Lees ook:
Girls Issues #25: ‘Groeien mijn borsten nog wel?’

Lieve Yael,

Het is natuurlijk ontzettend lastig om zijn vertrouwen te winnen, aangezien jullie relatie al een aantal keer is verbroken. Misschien moet je je afvragen of het beter is om het te laten rusten. Even een langere tijd elkaar de tijd geven om na de denken. Als je echt snel met hem verder wil, dan moet je zijn vertrouwen zien te winnen. Ga hem niet stalken door veel berichtjes te sturen. Bel hem op en leg uit dat je een keer met hem wil afspreken om te praten. Dat je het fijn zou vinden als hij je de kans geeft om je verhaal te doen. Leg rustig uit wat je vindt en probeer hem te overtuigen. Geef hem dan even de kans om erover na te denken en wie weet komt het snel goed tussen jullie.

Jullie hoeven niet meteen weer aan een relatie te beginnen. Ga regelmatig samen wat doen en houd contact. Zo kunnen jullie kijken hoe het gaat en als het voor jullie allebei goed voelt, kunnen jullie het altijd nog proberen om een relatie te hebben.

Zit jij ook met een brandende vraag? Heb je hulp of juist tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen door het insturen van je ‘Girls Issues’ en laat je vraag beantwoorden. Mail dan naar celine@hilabel.nl.