Fashion

Fashionweek report: Blue Blood

Zondagavond was het zo ver: de show van Blue Blood waar ik zo lang op gewacht had. Het gebeuren vond wederom plaats in de grote Fashion-tent die tijdelijk op het Museumplein gevestigd was. Tout modelievend Nederland plús een hoop BN'ers stonden vol spanning te wachten...

Voor de mensen die niets tot weinig over de Fashionweek afweten, lees hier even een kleine uitleg.

Even kort over Blue Blood, ook wel hip BB genoemd. Het is een Nederlands denimlabel dat zo'n vier jaar geleden werd opgericht door Steve te Pas (hij organiseert ook mede de Fashionweek, en je kent 'm misschien ook als hubby van Maria Kooistra). Bij Blue Blood vind je vooral goede jeans, maar ook hippe shirtjes en accessoires.

De show die ik zondag heb gezien, liet de collectie voor zomer 2008 zien. Het thema was boksen, wat duidelijk te merken was aan het boksfilmpje dat werd gedraaid voordat de show begon. Maar ook bokslaarsjes, bokshotpants en natúúrlijk boksbitjes (die brutaal naar de fotografen aan het eind van de catwalk werden uitgespuugd) mochten niet ontbreken.

Naast deze boks-invloeden zagen we ook mooie skinny's, lekkere vintage-ogende shirtjes, grote sjaals, bloesjes, shorts en joggingbroeken. En voor de verandering hadden de modellen op de Blue Blood catwalk niet allen high heels aan, maar vooral lekkere sneakers en platte laarzen.

Paarsroze shirt, beige hotpants en vaalblauwe sneakertjes. Ook de knalroze ethnische sjaal is helemaal hip! Op de achtergrond zie je de front-row, goedgevuld met celebs als Mounir Valentyn (die ken je wel van de film Het Schnitzelparadijs), Inge Ipenburg (van o.a. GTST), Ruud "The King of Style" van der Peijl en ga zo maar door.  

Een lange rok met pailletten en borduursels, een clean wit bloesje, witte bretels en een stoere legerpet. Mooie eyeliner ook!

Bokslaarsjes, babyblauwe velours hotpants en een stoer shirt met print. Ook de grote Blue Blood sporttas ontbreekt niet!

En ja hoor, daar is ze weer! Topmodel Kim sierde bijna elke catwalk, dus ook die van BB. Ze draagt een lekker ruim linnen pak, polshandschoentjes en een mooie sjaal.

Er was ook een menswear collectie bij Blue Blood! Aan de ene kant zagen we stoere mannenkleren, maar ook wat netter gekleedde guys. Zoals dit model op de foto, met leren moccassins, een stijlvolle bruine tas, ruime shorts en een leren jack. Wel met een stoere pet!

Oja: op de achtergrond zie je kapper Mari van de Ven nog zitten...

Dit was de ultieme bokslook: joggingbroek in bokslaarsjes, easy shirt en een springtouw om de nek! 

De show was mooi, druk en vooral erg inspirerend. Niet dat we meteen allemaal boksoutfits inslaan, maar je merkt dat het allemaal lekker los mag én dat de grote sjaals erg belangrijk worden in 2008...

Foto's copyright by Elisah Jacobs (Celebscene)

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved