Fashionweek report: Individuals by AMFI

Fashion door Redactie

De studenten van de AMFI Fashion Academy (oftewel: de Amsterdamse modeo-opleiding) hebben sinds een tijd een eigen label: Individuals by AMFI. En bij zo'n mooi label mag een mooie show, in de mooie salon van de Fashionweek, niet ontbreken! Girlscene was erbij.

Voor de mensen die niets tot weinig over de Fashionweek afweten, lees hier even een kleine uitleg.

De show van Individuals by AMFI is zo leuk om bij te wonen, omdat je véél creaties ziet van een hoop verschillende ontwerpers-in-spé. En wie weet zit er wel ontzettend goed nieuw talent bij, die over een paar jaar zelf op de Fashionweek showt! Kortom: wil je zien wat over een paar jaar toonaangevende designers zijn, dan moet je bij Individuals zijn.

Het thema voor de show, die de collectie van zomer 2008 laat zien, is: "'A spark of something - HOPE -". De collectie zomer is geïnspireerd door verschillende thema's. Zoals de balans tussen individualiteit en anonimiteit, en het verschil tussen man en vrouw. Je ziet veel wit en weinig zwart, wat symbolisch is voor hoop.

En dat vele wit was érg mooi. Gelukkig was er ook nog een sprankeltje kleur, en dan vooral oker (we like!), zachtoranje, grijsblauw en vaalgroen. Ook zag ik veel opvallende materialen, zoals zelfgemaakt linnen en aparte wolsoorten.

Hier zie je de modellen met de ontwerpers.

Je kunt (sommige van) de ontwerpen ook kopen, in de Individuals Statement Store aan het Spui in Amsterdam! Kijk voor openingstijden op www.individualsatamfi.nl of bel 020-5258331.

Foto's copyright by Elisah Jacobs (Celebscene)