Fashion

Fashionweek report: Monique Collignon

Monique Collignon is een van de beste vrouwelijke couturiers van Nederland. Veel bekende societydames, zakenvrouwen en zelfs leden van het koningshuis dragen haar creaties. Ik was dan ook heel vereerd om bij haar show te zijn op de Amsterdam Fashion Week!

Voor de mensen die niets tot weinig over de Fashionweek afweten, lees hier even een kleine uitleg.

De zaal was vooral gevuld met adellijke of adel-like dames, en zelfs erg sjieke heren. Er was zelfs een hele oude man (zeker boven de tachtig) die geheel in stijl de show van Monique kwam bezoeken. Iedereen op sjiek, dus!

La Collignon heeft dan ook héél veel bekende klanten. Niemand minder dan Máxima wordt af en toe door Monique gekleedt, maar ook Coco de Meyere en Anouk Smulders zijn fan.

Maar goed, verder over de show. Voor de verandering showde Monique niet haar collectie voor zomer 2008, maar had ze een soort samenvatting van de afgelopen tien jaar. Jep, want Collignon vierde haar jubileum! De mooiste ontwerpen van de afgelopen tijd kwamen voorbij, elk met een ander thema. Zo had je een Russian chic thema, maar ook een Spaans thema (zie de tweede foto), en natuurlijk ook veel Franse invloeden.

Het was in één woord: prachtig. Mooie avondjurken, opvallende pakjes, torenhoge schoenen vol met Swarovksi, adembenemende trouwjurken... Op en top Neerlandse couture, dus!

Jammer was alleen wel dat het pr-bureau z'n zaakjes niet echt goed geregeld had. We hadden namelijk uitnodigingen voor front-row, rij numero één dus. Toen we plaatsnamen (links van ons visagist & kapper Mari van de Ven, rechts ontwerper Jan Taminiau en imagostylist Dyanne Beekman), kwam een pr-meisje naar ons toe met de vraag of we op rij twee wilden gaan zitten. Mensen met'official seating confirmations' kwamen namelijk en daar moesten we voor opschuiven. Belachelijk natuurlijk, want wij hadden ook officieële confirmations. In andere woorden: er kwamen BN'ers zonder kaartje binnen en die wilden ze tóch op de eerste rij zetten, dus moesten wij opschuiven...
Niet zo netjes, pr-mevrouw ! Gelukkig deden we niet al te moeilijk en schoven we hoffelijk op. Buurman Mari kon het wel waarderen, we kregen een knikje en een glimlach. Hoera!

Jep, daar was Kim Feenstra weer!

De finale, je ziet rechts (op de superhoge zwart leren Chanel laarzen) nog de ontwerpster Monique weglopen, naast het model met de mooie zwarte laagjesjurk.

Funny fact: de show duurde érg lang, want er waren nogal wat ontwerpen. Voor ons zat topdesigner Jan Taminiau, die de dag voor Monique ook showde op de Fashionweek. Op een gegeven moment zuchtte hij, keek -ie buurvrouw Dyanne aan en zei hij: "goh, het duurt wel érg lang, zeg..."

Foto's copyright by Elisah Jacobs (Celebscene)

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved