Fashionweek report: Daite by Tessa Koops

Fashion door Redactie

Daite, het label van ontwerpster Tessa Koops, doet ´t goed. Zo goed, dat ze een wervelende show afgelopen zondag op de Amsterdam Fashion Week neerzette. Girlscene was there!

Voor de mensen die niets tot weinig over de Fashionweek afweten, lees hier even een kleine uitleg.

Tessa Koops, de 36-jarige creative director van Daite, heeft gestudeerd aan de Rietveld Academie. Ze woonde in Milaan en New York en won ooit de Robijn Fashion Award. Ze ontwerpt nu al een tijdje voor Daite, en dan vooral erg sexy en vrouwelijke kleding.

En dat was te zien! De show met de collectie van zomer 2008 was écht heel sexy. Onder muziek van Justin Timberlake en Rihanna (Umbrella-ella-ella) en op een flashy schijnende catwalk liepen de modellen in hoog tempo en lieten ze erg mooie kleding zien.

Jammer was wel dat sommige items een beetje achterhaald waren... De laktrenchcoat zagen we al veel eerder, en er zaten zóveel jungleprints in de collectie dat ik me afvroeg of dit de collectie van 2006/2007 was! Okee, de luipaardprint is nog steeds hip, maar de bedoeling van deze collectie is dat het vooruitstrevend is, iets nieuws laat zien, nieuwe trends voor zomer 2008.

Ook vreemd was dat er items in de show werden gebruikt die óverduidelijk van andere designers waren. Natuurlijk worden er soms accessoires (zoals schoenen of zonnebrillen) gebruikt van andere ontwerpers, gewoon omdat je als label niet álles zelf kan maken. Maar die items zijn vaak erg basic, en bij opvallende items worden ddhelpende designers altijd even genoemd. Maar bij deze show van Daite zag ik Fendi B-riemen (zie tweede foto), liep er één model in een For All Mankind jeans (?!) en waren er Dior zonnebrillen te zien. Erg vreemd...

Maar desalniettemin zag het merendeel van de collectie er fabulous uit, ik vond zelf de paraplu's en de trenchcoats erg mooi. Helaas waren er weinig bekende mensen, maar er was wél een erg goed gevulde goodiebag! Bestaande uit een Tessa Koops-tasje met daarin Lolita Lempicka parfum en een geurkaarsje, een mini Martini flesje, twee (!) toilettasjes, het tijdschrift La Vie en Rose én een aantal Redken haarproducten...

Umbrella-ella-ella-ella...

Sexy Heidi...

Een felle jurk met allerlei vakjes met prints

Een geruite trenchcoat met grote knopen en strikceintuur

Okergeel is hét

Jungleprints en vlinders

Een felgekleurde trenchcoat

De ontwerpster Tessa Koops (in het midden)

Foto's copyright by Elisah Jacobs (Celebscene)