Fashion

Fashionweek report: Daryl van Wouw

Zonder meer de show waar ik het meeste naar uitkeek van allemaal: Daryl van Wouw. De collecties van deze half-Surinaamse Nederlandse ontwerper zijn altijd lekker hyper, streetwise, sporty en toch vrouwelijk. En de modellen in Daryl's show lopen altijd heerlijk op sneakers!

Voor de mensen die niets tot weinig over de Fashionweek afweten, lees hier even een kleine uitleg.

Daryl's stijl is vooral erg apart en niet-alledaags, daarom keek ik zo uit naar zijn show. Mister van Wouw herken je zelf aan de oversized hoodies én natuurlijk de grote koptelefoon die hij bijna altijd op z'n hoofd heeft staan. Het hoofd van de ontwerper staat ook vaak afgedrukt op zijn ontwerpen!

De show van afgelopen vrijdag liet de collectie voor zomer 2008 zien. Het was eighties oldskool revival! Ik zag vooral veel kleur, energie, grafische prints (hallóóó driehoeken en vierkanten), sweaters, waaierrokjes, shorts... En de accessoires waren ook super: vooral de grote plastic driehoek-oorbellen waren fab. Ook de zonnekleppen en Wayfarer zonnebrillen ontbraken niet!

In de goodiebag die netjes op elke plaats gezet was, zat onder andere een felgekleurd setje oordopjes. Ik had knalroze, met een bijpassend roze iPod-hoesje! Helemaal leuk, en helemaal Daryl natuurlijk. Sponsor was Philips, dus die kon meteen voor mooi spul zorgen.

Klapper van de show was een jurk die helemaal van oordopjes gemaakt was (vandaar die goodiebag...), dat was adembenemend mooi gemaakt. En zo crea!

De prachtige oordopjes jurk

Er was een ook een herencollectie: vooral veel (gekleurde) skinny's, hoodies, tanktops en petjes

Een clean strapless jurkje, waterschoentjes, een doorzichtige tas (hmm, dat deed Chanel vorig jaar ook al!) en een flashy zonneklep

Een bontgekleurde waaierrok met twee oversized tanktops erboven, een wit montuurde zonnebril én de grafische vormen als oorbel

Het einde van de show, met een dolenthousiaste en springende Daryl van Wouw. Erg grappig: aan het einde van de catwalk viel hij om, zo door 't dolle heen was hij! Logisch ook, de show was super...

Ik zeg: wouw !

Foto's copyright by Bruring

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved