News

OMG: Onkruidverdelgingsmiddel gevonden in Ben & Jerry’s ijs

Veel meiden eten tegenwoordig geen Nutella meer door de lading palmolie. Ook ommeletjes hebben we de afgelopen weken ook geskipt wegens fipronil en nu moet ook ons favoriete ijsmerk eraan geloven… Volgens een Amerikaanse consumentenorganisatie zijn er in onze geliefde bakken Ben & Jerry’s ijs gevaarlijke stoffen aangetroffen. Nooo! Lees hier hoe het zit.

Landbouwgif in Ben & Jerry’s

Volgens een Amerikaanse consumentenorganisatie bevat een grote hoeveelheid ijsjes van Ben & Jerry’s bevatten mogelijk schadelijke hoeveelheden van het landbouwgif glyfosaat. Deze organisatie onderzocht ijsjes van het Unilever-merk in Frankrijk, Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië. In twaalf van de veertien onderzochte ijsjes werd er onkruidverdelgingsmiddel gevonden, wat mogelijk aanleiding geeft tot zorg voor de volksgezondheid volgens wetenschapper die het onderzoek leidde. 

Reactie Ben & Jerry’s

De volledige resultaten van het onderzoek zijn vanmorgen bekend gemaakt. In een reactie zegt Unilever dat zij zich zorgen maken, maar niet verrast zijn. Hmm, niet verrast!? Volgens hen zit Glysofaat namelijk overal in, ‘van normaal eten, tot natuurlijk en biologisch eten, tot regenwater’ en is dat het probleem. Het bedrijf laat weten dat een kind 145.000 porties moet eten om tot het maximaal vastgestelde limiet te kopen.

Beeld: Bruno Press