De stijl van... Merve

Fashion door Redactie

In de nieuwe rubriek "De stijl van..." interview ik meiden met een eigen, aparte en inspirerende stijl. Je leest over hun shoptips, eigen smaak én je kunt meteen zien hoe zij zich kleden. Watch, learn & dress!

Het derde stijlinterview is met Merve, een meisje met hééél veel schoenen dat dol is op de romantische stijl en een moord doet voor goede vintage vondsten.

Vertel eens wat je over jezelf…
Ik ben Merve, 19 jaar en ik heb 65 paar schoenen, haha! Ik doe een voltijd HBO opleiding, namelijk SPH. Naast het ‘studeren’ ben ik veel te vinden in de leukste winkels in de leukste steden in Nederland en België. Ik hou naast winkelen van mezelf verdiepen in probleemjongeren, gedragsproblemen en dergelijke, dat is waar ik later mee aan de slag wil. Verder ben ik dol op reizen en andere steden bezoeken en hou ik van mensen om mij heen. Ook hou ik van stappen en, last but not least, hoop ik ooit een eigen kamer voor kleding/schoenen/accessoires te krijgen…!

Hoe zou jij je stijl omschrijven?
Ik was altijd van het alle kleuren met elkaar combineren, maar dat is langzamerhand veranderd in een rustigere, romantische stijl.

Shop je veel?
Echte lange shopsessies van hele dagen heb ik ongeveer twee keer per maand, verder winkel ik zeker 4 dagen in de week vluchtig, dus ongeveer een 1 of 2 uur per keer.

Ben je van de dure merken of meer van de low-budget vondsten?
Low-budget! Als ik iets duurs koop, moet het echte liefde op het eerste gezicht zijn, anders zoek ik liever door naar zoiets maar dan voor vele euro’s minder.

 

Wat is volgens jou dé trend van dit moment?
Lak, bloesjes in allerlei kleuren/soorten en high-waisted jeans met wijde pijpen, waar ik nog steeds geen mooie van heb gevonden, grrr!

Wat zou jij nou nóóit dragen?
Zeg nooit nooit!

In welke stad shop je het liefst, en wat zijn dan je favoriete adresjes?
Dat verschilt, ik vind Amsterdam en Antwerpen helemaal geweldig, maar ik heb helaas geen tijd gehad om daar eens goed op vintage tour te gaan. In die steden ga ik dus langs bij de welbekende winkels, en no way dat ik een H&M oversla haha! Voor vintage is Rotterdam geweldig, je hebt vele winkeltjes waar je mooie dingen kunt scoren!

 

Heb je nog een geheime fashiontip voor de lezers?
Kijk verder dan je neus lang is! Zo heb ik bijvoorbeeld een supermooie donkerrode satijnen tailleriem, wat eigenlijk een vintage smocking band is voor mannen!

Wat wil je nog meegeven aan de Girlscene bezoekers?
Laat je niet leiden door andermans mening! ‘Als je zus hebt kan je dit niet aan, als je zo bent kan je dat niet dragen’ is echt onzin! Ikzelf heb maat 38 boven, 40-42 onder maar dat weerhoudt me nergens van! Als je iets leuk vind, wear it!