De stijl van... Denise

Fashion door Redactie

In de nieuwe rubriek "De stijl van..." interview ik meiden met een eigen, aparte en inspirerende stijl. Je leest over hun shoptips, eigen smaak én je kunt meteen zien hoe zij zich kleden. Watch, learn & dress!

Het vierde stijlinterview is met Denise. Je kunt haar uittekenen in skinny jeans en ze vindt accessoires très important. En oja: ze slaat nóóit de H&M over bij haar shoppingsprees!

Vertel eens wat je over jezelf…
Mijn naam is Denise, ik ben 18 jaar en woon ergens tussen Den Haag en Rotterdam. Dingen die ik leuk vind zijn designen & streetdancen. Ik ben graag bezig met webdesign, maar gewoon lekker wat frutselen in photoshop vind ik ook erg leuk. Natuurlijk ben ik ook dol op fashion! Ik surf vaak rond op het internet, opzoek naar de nieuwste trends en spulletjes. 

Hoe zou jij je stijl omschrijven?
Ik heb niet echt één soort stijl. Ik koop vooral wat ik leuk vind! Ik surf veel rond op het internet om inspiratie op te doen. Meestal weet ik al wat ik wil kopen als ik de stad induik. Mijn skinny jeans is niet van me kont af te krijgen en combineer ik graag met leuke tuniekjes en vestjes. Accessoires vind ik erg belangrijk. Ik heb dan ook tientallen sjaals, armbanden, zonnebrillen en schoenen die ik overal mee combineer.

Shop je veel? En zoja, hoe vaak?
Ik shop denk ik wel aardig veel, meestal  zo’n één keer per week. Licht eraan natuurlijk hoe druk ik het heb met school  en hoeveel geld ik heb. Maar als ik de stad induik, kom ik altijd wel met iets terug. Al is het maar een ketting of armband. Sinds kort shop ik ook veel online, daar vind ik vaak veel leukere en originele dingen dan in de stad.

Ben je van de dure merken of meer van de low-budget vondsten?
Low-budget! Hoe meer hoe beter; ik ben dan ook een vaste H&M klant. Zo kan je meer combineren en heb je elke dag een andere outfit. Ik heb ook bijna nooit precies het zelfde aan, Ik probeer altijd te variëren door middel van accessoires. Meestal ben ik kleren na een paar maanden al weer zat, dus dan is het zonde om dure merken aan te schaffen. Een enkele keer koop ik wel is iets wat duurder is dan normaal, maar dat zijn dan meestal goede basics, bijvoorbeeld een spijkerbroek of een paar goede laarzen.

Wat is volgens jou dé trend van dit moment?
Oeh, dat is een lastige er zijn zoveel leuke trends op dit moment! Maar dan kies ik toch voor de cardigan. Dat is op dit moment echt mijn favoriet, want zo kan ik mijn zomertopjes nog een lange tijd door dragen. 

Wat zou jij nou nóóit dragen?
Het eerste wat in me opkwam was: crocs. Die vreselijk klompen in felle kleurtjes waar je heel de zomer mee werd plat gegooid. Over het algemeen ben ik nog wel overtuigd dat alles leuk kan staan, mits goed gecombineerd. Maar met crocs gaat dat toch echt niet lukken.

In welke stad shop je het liefst, en wat zijn dan je favoriete adresjes?
Rotterdam & Den Haag. Kan niet kiezen. In Den Haag heb je meer leuke kleine boetiekjes waar je bijvoorbeeld goedkope schoenen kan halen. Maar in Rotterdam vind je weer alle grote winkels een paar keer, wat erg handig is als je naar iets specifiek op zoek bent. Pieces vind ik trouwens een erg leuke winkel en die vind je wel in Rotterdam en niet in Den Haag. Amsterdam vind ik ook erg leuk! Daar ben ik nog maar een paar keer geweest, dus ben ik niet zo bekend mee.

Heb je nog een geheime fashiontip voor de lezers?
De mooiste sjaal koop je tweedehands, bijvoorbeeld bij de kringloop bij jou in de buurt. En nog leuker ze zijn niet duur, meestal koop je ze al voor minder dan een euro.