Lifestyle

Dit zijn de 4 meest gegooglede vragen over onze gezondheid

Hoe lang kook ik een ei? Wat doe ik tegen puistjes? Wat eten we vandaag? Niets is makkelijker dan ‘effe Googelen’ en dit wonder heeft dan ook echt óveral een antwoord op. Maar wat zijn de meest gegooglede vragen op het gebied van gezondheid? Wij zochten het voor je uit en natuurlijk geven we ook het antwoord op deze vragen.

#1 ‘Help! Wat doe ik tegen overmatig zweten?’
Of je het nou wil of niet, iedereen zweet. Wij hebben allemaal die vriendin die na het sporten nog geen zweetdruppel op haar voorhoofd heeft staan, terwijl jij met natte plekken onder je oksels rondloopt en een hoofd zo rood als een tomaat. De een zweet wat meer, de ander wat minder. Slechts 2% heeft last van ernstige zweetproblemen. Heb jij het gevoel dat jij onder deze groep valt? Ga dan eens langs bij je huisarts. Er zijn verschillende manieren om zweetklieren te blokkeren waardoor je tot wel 40% minder zweet.

#2 ‘Waarom is mijn buik zo opgeblazen?’
Natuurlijk heeft iedereen na een avondje uitgebreid tafelen wel eens last van een #foodbaby en een #foodcoma. Sommige mensen moeten helaas dealen met een constant opgezette buik. Vraag jezelf eens af wat de oorzaak is. Ooit gedacht aan een prikkelbaar darmsyndroom of misschien een allergische reactie? Een onderzoek bij de huisarts kan in dit geval geen kwaad en scheelt een hoop vervelende momenten.

#3 ‘Ik heb nog stééds last van (jeugd)puistjes, wat moet ik doen?’
Op het moment dat je denkt dat de tijd van puistjes en onzuiverheden voorbij zijn, wordt het bij jou alleen maar erger. Argh! Je vriendinnen hebben allemaal een flawless skin en jij niet. Hoe oneerlijk, but don’t worry. Maar liefst 50% van alle volwassen vrouwen heeft last van acne. Gelukkig zijn er wel een paar dingen die het mogelijk verminderen. Vermijd stress, eet gezond en kies de juiste reinigingsproducten voor jouw huid. Werkt dit niet? Maak dan eens een afspraak bij een dermatoloog, zij zijn gespecialiseerd in huidproblemen en hebben ongetwijfeld een oplossing voor je.

#4 ‘Mijn menstruatiebloed heeft een andere kleur, moet ik mij zorgen maken?’
Het is weer het feestje van de maand, de rode vlag hangt weer buiten. Het is helemaal niet gek dat je bloed niet elke maand hetzelfde is. Is het wat bruiner aan het begin? Grote kans dat dit nog bloed is van je vorige cyclus. Raak dus niet gelijk in paniek. Bloed je tussen de periodes door of na de seks? Dan moet er wel een alarmbel gaan rinkelen en kun je het best je huisarts even raadplegen.

Beeld: iStock | Glamourmagazine.co.uk

Must reads 👀