De stijl van... Amanda

Fashion door Redactie

In de nieuwe rubriek "De stijl van..." interview ik meiden met een eigen, aparte en inspirerende stijl. Je leest over hun shoptips, eigen smaak én je kunt meteen zien hoe zij zich kleden. Watch, learn & dress!

Het vijfde stijlinterview is met Amanda, een eigenwijs meisje dat je niet snel op hakken zult zien. De emo/scene stijl is meer wat voor haar!

Vertel eens wat je over jezelf…
Ik ben Amanda, ben bijna achttien en ben erg eigenwijs. Mijn hobby's zijn piercings, muziek, shoppen en uitgaan. Ik doe een opleiding zakelijke dienstverlening, wat voorheen Administratie heette.

Hoe zou jij je stijl omschrijven?
Ik vind scene queens erg mooi en daar neem ik vaak ook een voorbeeld aan. Soms gaat het me wel te ver maar vaak vind ik het mooi. Verder vind ik de emo style ook leuk. Ik hou er wel van om er anders bij te lopen dan de rest. Afgetrapte broeken vind ik ook erg fijn, net als een skinny jeans. Maar mijn outfit wordt elke dag compleet met mijn stud-riem.

Shop je veel?
Valt mee, mijn portemonnee laat het niet altijd toe maar gemiddeld twee keer per maand. Vaak koop ik direct alles wat ik nodig heb.

Ben je van de dure merken of meer van de low-budget vondsten?
Ik hou echt van goedkope dingen! Ik koop broeken en truien het liefst zo goedkoop mogelijk. Voor schoenen wil ik nog wel eens extra geld uitgeven omdat All Stars en Vans best duur zijn en dat echt mijn schoenmerken zijn.

Wat is volgens jou dé trend van dit moment?
Ik denk nog steeds de skinny jeans. Ik houd me niet zo bezig met de mode dus ben ook niet echt op de hoogte van wat er allemaal in is. Ik denk dat de skinny nog wel een poosje een trend blijft.

Wat zou jij nou nóóit dragen?
Alle schoenen met een hak en tailleriemen. Ook jurkjes zijn niet echt wat voor mij, heb twee jurkjes maar daar blijft het bij. Verder zal je me ook nooit zien in een naveltruitje.

In welke stad shop je het liefst, en wat zijn dan je favoriete adresjes?
Emmen en Groningen. Ik woon zelf in Emmen dus kom bijna alleen daar. Maar eens in de zoveel tijd ga ik naar Groningen omdat ze daar veel grotere winkels hebben dan hier. Ook veel goedkope schoenenwinkels en alternatieve winkeltjes. In Emmen is de Station One echt een aanrader voor de emo's, scene queens, gothics en alto's onder ons.

Heb je nog een geheime fashiontip voor de lezers?
Draag wat jezelf mooi vindt, waarom zou je iets niet dragen alleen omdat een ander het niet mooi vindt. En wees jezelf!

 Wat wil je nog meegeven aan de Girlscene bezoekers?
Eigenlijk hetzelfde als hier boven, wees altijd jezelf. Ook op modegebied.