De stijl van... Hannah

Fashion door Redactie

In de nieuwe rubriek "De stijl van..." interview ik meiden met een eigen, aparte en inspirerende stijl. Je leest over hun shoptips, eigen smaak én je kunt meteen zien hoe zij zich kleden. Watch, learn & dress!

Het zevende stijlinterview is met Hannah, een fashionista die studeert aan het AMFI en ook als model werkt. Ze houdt van vrouwelijke kleding en bijzondere items. Bijvoorbeeld haar Marc Jacobs mouse flats!

Vertel eens wat je over jezelf. Hoe oud ben je, wat zijn je hobby’s…
Ik heet Hannah, ben 23 jaar, en ik woon op kamers in Amsterdam. Ik ben gek op dansen, reizen, films, muziek, maar vooral: mode. Ik studeer aan het Amsterdam Fashion Institute (AMFI), zodat ik later van mijn hobby mijn beroep kan maken! Ik werk naast mijn studie als model en ben ook zoveel mogelijk met mode bezig. Zo werk ik bijvoorbeeld mee aan de Arnhem Mode Biennale en heb ik als kleedster gewerkt tijdens de Amsterdam Fashion Week en voor Viktor en Rolf in Parijs. Ik heb ook twee modeprijzen gewonnen: ik was ‘Best Dressed’ tijdens de Glamour Stiletto Run in 2006 (prijs: 1000 euro shopgeld bij Tommy Hilfiger) en een bikini-ontwerp wedstrijd (prijs: 2 minuten gratis shoppen bij H&M). Kortom: ik grijp elke kans om op een leuke manier met mode bezig te zijn!

Hoe zou jij je stijl omschrijven?
Poeh, dat vind ik moeilijk! Ik denk vooral heel vrouwelijk en opvallend. Ik hou van hakken, jurkjes, strikken, kleurige panty’s, en gekke details. Ik vind kleding al gauw te standaard of saai, dus ik ben altijd op zoek naar bijzondere items, zoals mijn muizenschoentjes van Marc Jacobs.

Shop je veel? En zoja, hoe vaak?
Ik shop minimaal eens per week, maar ik hoef niet altijd met wat thuis te komen. Ik vind het heerlijk om rond te struinen en in me op te nemen wat er allemaal in de winkels hangt.

Ben je van de dure merken of meer van de low-budget vondsten?
Beiden. Omdat ik student ben, heb ik helaas geen mega budget, dus dure merken koop ik maar af en toe. Dan moeten het wel echt bijzondere items zijn waar ik helemaal weg van ben. Verder koop ik low-budget graag bij ketens als H&M en Zara en nog leuker vind ik vintage-winkeltjes en markten. Daaraan is in Amsterdam gelukkig geen gebrek!

Wat is volgens jou dé trend van dit moment?
Lakleer (bijvoorbeeld voor je schoenen of tas).

Wat zou jij nou nóóit dragen?
Vale vormloze kleding die je huid en figuur slecht doen uitkomen.

In welke stad shop je het liefst, en wat zijn dan je favoriete adresjes?
Binnen Nederland is dat Amsterdam! Voor mooie dure items ga ik graag naar de Bijenkorf, Raak, Maison de Bonneterie en naar Individuals (een merk dat ontworpen wordt door AMFI studenten). Verder ga ik natuurlijk naar de H&M en Zara voor fijne low-budget spulletjes. Vintage shop ik graag bij Laura Dols, Episode, en Zipper, en op het Waterlooplein. Accessoires koop ik meestal vintage, bij de H&M, of bij de Accessorize.

Heb je nog een geheime fashiontip voor de lezers?
Probeer altijd minimaal 1 bijzonder item aan je outfit toe te voegen, zodat je er net even anders uitziet dan de grijze massa.

Wat wil je nog meegeven aan de Girlscene bezoekers?
Trek vooral aan waarin jij jezelf lekker voelt en heb lak aan de mening van anderen!