De stijl van... Eline

Fashion door Redactie

In de nieuwe rubriek "De stijl van..." interview ik meiden met een eigen, aparte en inspirerende stijl. Je leest over hun shoptips, eigen smaak én je kunt meteen zien hoe zij zich kleden. Watch, learn & dress!

Het achtste stijlinterview is met Eline, een zeventienjarig meisje-meisje met een gevoel voor stijl. Je zult haar niet snel in een broek zien én ze is dol op do it yourselven. Lees gauw verder!

Vertel eens wat je over jezelf…
Hoi! Ik ben Eline Meijer, ik ben 17 jaar en ik zit op dit moment in het laatste jaartje van het Atheneum. Ik vind het heel leuk om hier op Girlscene te staan (ik voel me vereerd…). Mijn hobby’s zijn mode, naaien, lezen en gezellige dingen doen met gezellige mensen (dat zegt iedereen geloof ik).

Hoe zou jij je stijl omschrijven?
Mijn stijl is heel meisjesachtig, ik draag eigenlijk alleen rokjes en jurkjes en maar heel soms een broek (maar dat komt bijna nooit voor eigenlijk). Ik maak veel kleding zelf, omdat ik dan iets unieks en persoonlijks heb.

Shop je veel? En zoja, hoe vaak?
Dat valt de laatste tijd eigenlijk wel mee! Mijn kledingkast is de laatste jaren uitgegroeid tot vrij enorm vind ik zelf, dus de basics heb ik ondertussen wel. Als ik iets koop is het vaak iets speciaals.

Ben je van de dure merken of meer van de low-budget vondsten?
Ik ben helemaal niet van de dure merken. Ik moet toegeven dat ik alle modeshows elk seizoen bekijk en dat ik het geweldig vind om alle creaties te bekijken, maar ik denk dat ik, als ik het geld ervoor had, echt niet mijn hele garderobe zou inslaan bij Erin Fetherston en Marc by Marc Jacobs.

Wat is volgens jou dé trend van dit moment?
Qua kleur denk ik dat antraciet dit seizoen heel dominant is, qua broek de jodphur en verder ben ik zelf erg voor trapeze en flirty rokjes.

Wat zou jij nou nóóit dragen?
Ik vind leger- en panterprint heel erg lelijk, dus ik denk niet dat je mij daar ooit in ziet. En de laatste keer dat ik sneakers aanhad was ook al een tijdje geleden.

In welke stad shop je het liefst, en wat zijn dan je favoriete adresjes?
Ik vind Parijs echt geweldig, al is dat niet echt naast te deur… Amsterdam is trouwens ook heel leuk.

Heb je nog een geheime fashiontip voor de lezers?
Jazeker! Als je nog op zoek bent naar een speciaal rokje, moet je echt eens kijken op www.stoffig.com! Daar kun je zelf je rokje samenstellen die dan voor je wordt gemaakt (door mij inderdaad!).

Wat wil je nog meegeven aan de Girlscene bezoekers?
Dat je lekker moet dragen wat je zelf wilt! Als je altijd rekening moet houden met wat anderen van je kleding vinden, weet je op een gegeven moment ook niet meer waar je moet zoeken.