Fashion

De stijl van... Leela

In de nieuwe rubriek "De stijl van..." interview ik meiden met een eigen, aparte en inspirerende stijl. Je leest over hun shoptips, eigen smaak én je kunt meteen zien hoe zij zich kleden. Watch, learn & dress!

Het tiende stijlinterview is met Leela, een negentienjarige crea bea uit Breda. Ze zit op de kunstacademie en is gek op sneakers, kleurtjes, opvallende shirts en originele items.

Vertel eens wat over jezelf…
Ik ben Leela, woon in Breda en ben 19 jaar. Ik zit op de kunstacademie in Den Bosch, wat erg dope en gezellig is. Daarom ben ik dan ook dagelijks bezig met “kunst”, zelf bezig zijn en dingen uitchecken in tijdschriften, boeken, films, internet, musea, op straat etc. Verder heb ik een zwak voor sneakers, ben er eigenlijk altijd wel mee bezig, houd alle websites/winkels in de gaten en koop ongeveer één à twee keer per maand een nieuw paartje. Ik houd ook wel van een goed feestje op z’n tijd, variërend tussen drum ’n bass, breakcore, tekno, hiphop, electro etc, waar ik op dat moment maar zin in heb. Ik voel me erg gevleid dat ik hiervoor gevraagd ben.

Hoe zou jij je stijl omschrijven?
Hmmm. Sneakers en kleur! Als mensen mij in een grote groep niet terug kunnen vinden, is m’n outfit niet geslaagd, ik wil opvallen, maar niet te, ik hoef er niet als een kanariepietje uit te zien. Dus combineer ik slimfits met kleurige, opvallende shirtjes of leggings met donkere truien of jurkjes. Ik probeer altijd wel iets origineels er aan toe te voegen, naast m’n sneakers, zoals zelfgemaakte accessoires of iets tweedehands. Hoofdkleur in m’n kledingkast is paars, kan ook niet anders met mijn naam, haha.

Shop je veel? En zo ja, hoe vaak?

Met vlagen, 1x per week ga ik even Breda in om te kijken of er nieuwe dingen zijn gedropt bij de sneakerwinkels/H&M/2ehandswinkels, één keer per maand toch wel een hele dag in een andere stad. Ook houd ik de online sneakerwinkels en Marktplaats en Ebay nauwlettend in de gaten.

Ben je van de dure merken of meer van de low-budget vondsten?

Ik vind het leuk om dingen bij de H&M te kopen en te mixen met duurdere merken, tweedehands items en zelfgemaakte dingen. Het meeste geld gaat al op aan sneakers, dus blijft er niet zo veel meer over voor de rest, dat zie ik altijd wel als een uitdaging. Uiteraard voel ik me het best als ik iets duurs voor een klein prijsje heb weten te bemachtigen!

Wat is volgens jou dé trend van dit moment?
Ik houd me eigenlijk niet echt bezig met trends, nooit gedaan ook. Wel heb ik ergens gelezen dat hippiebroeken weer helemaal je-van-het zijn en op straat zie ik steeds meer Uggs verschijnen. Helaas zijn ook sneakers steeds meer aanwezig in het straatbeeld, jammer dat velen ze alleen kopen om er mee gezien te worden en niet om het hele sfeertje eromheen. Maar dat waait hopelijk snel over, zoals alle trends…

Wat zou jij nou nóóit dragen?
Doorsnee meisje-meisje/vrouwelijke kleding is echt niks voor mij. Gewone, simpele schoenen ook niet, heel soms draag ik pumps, maar dan voel ik me al snel erg ongemakkelijk. Uggs en Crocs zou ik ook niet zo snel aantrekken, die dingen zijn zo lelijk en overhyped.

In welke stad shop je het liefst, en wat zijn dan je favoriete adresjes?
Er is niet echt een stad waar ik het liefst heen ga, ik haal alles overal een beetje vandaan. Zo heb je in Middelburg, waar ik ben opgegroeid, de Deluxe zitten. Daar verkopen ze sneakers, dope kleding, spuitbussen/stiften en accessoires. In Rotterdam ga ik altijd wel even langs de Episode, Lijfstijl en de Urbanunit. De nieuwe sneakerwinkel Woei heb ik jammer genoeg nog niet bezocht, maar dat komt binnenkort wel. In m’n hometown Breda zijn de Re-issue, Bonk en de BlueVelvet favoriet. Verder slaag ik ook prima in de steden Amsterdam (Waterlooplein/Patta) en Antwerpen (FishnChips/Lockwood/Avenue).

Heb je nog een geheime fashiontip voor de lezers?
Soms zie ik meiden met te strakke kleren aan, lovehandles over hun broekrand et cetera. Omdat ze niet willen accepteren dat ze een maatje 40/42 hebben, of weet ik veel waarom. Schaam je niet voor je figuur en koop kleren die je ook daadwerkelijk passen, dan zie je er veel beter uit!

Wat wil je nog meegeven aan de Girlscene bezoekers?
Lekker cliché, maar draag dingen waar je je goed in voelt, die je zelf echt leuk vindt. Probeer een individu te zijn en te blijven en laat je niet zomaar omlullen om “er bij te horen”.

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved