News

Heb jij al wel iOS 11? Dit zijn de best verborgen functies en voordelen

We zijn nog steeds in shock door de hoeveelheid geld dat de nieuwste iPhone X gaat kosten (€1159!), maar nog heel even geduld; de iPhone X is vanaf 3 november ein-de-lijk in levenden lijve te bewonderen. Tot die tijd hebben we de nieuwste iOS 11 update om ons bezig te houden. En geloof ons, je leven gaat zóveel makkelijker worden met deze te gekke nieuwe functies!

De nieuwe iOS 11 update heeft een heel nieuw uiterlijk met verschillende nieuwe functies. Wij zetten er een aantal voor je onder elkaar.

Niet storen tijdens het autorijden


Door de nieuwe update van Apple wordt autorijden een stuk veiliger. We komen allemaal weleens in de verleiding om tóch stiekem dat binnengekomen berichtje te checken tijdens het rijden, super gevaarlijk natuurlijk! Vanaf nu kunnen we de ‘niet storen tijdens het autorijden-modus’ inschakelen. In deze modus wordt je scherm zwart en krijg je niet langer meer notificaties binnen. Mensen die jou een berichtje sturen krijgen een automatisch bericht met dat je aan het rijden bent.

Siri krijgt een natuurlijke stem


Voortaan klinkt Siri een stuk spontaner, plus is ze beschikbaar in een vrouwelijke én mannelijk variant. Daarnaast kan Siri teksten vertalen (huiswerktip!) en geeft ze antwoord op vragen die je typt. Siri wordt ook een stuk persoonlijker wanneer ze je beter leert kennen en komt met suggesties speciaal voor jou. Zo kun je bijvoorbeeld nooit meer vergeten om kaartjes te bestellen voor je favoriete muziekfestival. Handig!

Notities


Gebruikte je notities eerst alleen voor boodschappenlijstjes, vanaf nu kun je eenvoudig documenten scannen en tekeningen maken. Notities vind je tegenwoordig ook in het ontgrendelscherm zodat hij extra snel te openen is.

iOS 11 updateMeer ruimte


Krijg jij vaak de melding dat je geen foto’s meer kan maken omdat je geheugen vol zit? Dan gaat deze functie je dag maken. iOS 11 bevat namelijk een functie waarmee je automatisch apps kunt wissen die je niet meer gebruikt. Ga naar instellingen > iTunes en App Stores en vink de optie ‘deïnstalleer ongebruikte apps’ aan. Don’t worry, data gaat niet verloren.

Klein toetsenbord


Het scherm van de iPhone wordt steeds groter, maar onze handen niet… Daarom komt Apple met iets heel slims: een speciaal toetsenbord die aan de linker- of rechterkant van je telefoon te plaatsen is. Het toetsenbordje vind je wanneer je de wereldbol een tijdje vasthoud. iOS bewaart je voorkeur voor de volgende keer.

Foto’s


Vanaf nu zijn al jouw foto’s een stuk makkelijker te bewerken. Je kan de lengte aanpassen en spelen met nieuwe effecten zoals ‘stuiteren’, ‘lange belichting’ en ‘herhaal’. Hiermee maak je de mooiste foto’s.

Delen WiFi-wachtwoorden


Niets zo vervelend om telkens te moeten zeuren om het WiFi-wachtwoord bij je vriendinnen. Door de nieuwste update deel je dit voortaan binnen één seconde. Ga naar WiFi-instellingen en geef de aanwezige iPhone toegang tot het netwerk. Eenvoudig toch?!

Batterij

Helaas is niet alles rozengeur en maneschijn bij de nieuwste iOS update. Beveiligingsspecialist Wandera bevestigt namelijk dat de batterij van je telefoon minder lang meegaat door de nieuwste update van Apple... Hij gaat nu zo'n 144 minuten minder lang mee dan voor de iOS 11 update! Lees hier meer over de levensduur van de iPhone batterij.

Bron: macrumors, iculture, cosmpolotian | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook