Fashion

De stijl van... Elleke

In de nieuwe rubriek "De stijl van..." interview ik meiden met een eigen, aparte en inspirerende stijl. Je leest over hun shoptips, eigen smaak én je kunt meteen zien hoe zij zich kleden. Watch, learn & dress!

Het elfde stijlinterview is met Elleke, een vijftienjarig meisje dat lekker haar eigen ding doet en dól is op vintage en de treasures uit haar moeders oude kledingkast, zoals zij ze zelf noemt.

Vertel eens wat je over jezelf. Hoe oud ben je, wat zijn je hobby’s…
Nou, ik ben dus Elleke van Reuler en ik ben 15 jaar. Ik houd me heel erg bezig met muziek en met wat mensen om me heen allemaal dragen. Ik speel al vier jaar elektrische gitaar, en ik vind het nog steeds geweldig. Meestal kan ik dan even lekker alles van me af spelen. Ik kijk echt heel erg naar wat iedereen draagt, en daarvan pik ik uit wat mij wel grappig zou staan, en maak ik er iets van mezelf van. Ik vind het ook leuk om dingen uit te proberen, qua kleding en muziek enzo.

Hoe zou jij je stijl omschrijven?
Ehm, ik weet niet precies hoe ik mijn stijl moet omschrijven.. Maar ik denk dat het een mix is van newrave en vintage. Ik haal best wel veel dingen van de h&m, kringloopwinkel en rommelmarkten. Ik heb meestal óf een legging aan of skinny jeans en heeel soms zul je me zien in een jurkje, maar dat is bijna nooit haha! Nu ben ik ook ineens aan de grote truien begonnen, het wordt maar kouder en kouder, en die grote truien die ik heb zijn van mijn moeder geweest, en ze zijn nu lekker warm en tof! Ook houd ik van schoenen, maakt niet uit wat voor. Ik heb – vind ik zelf – lelijke, lompe voeten, dus ik koop niet vaak ballerina's of pumps, maar vooral sneakers, die vind ik ook het fijnste lopen.
En LANG LEVE DE ACCESSOIRES! Ik heb echt zo ontzettend veel van alles: riemen, oorbellen, brillen (met en zonder glazen), kettingen en ga maar door. Ik heb ook heel vaak aparte kettinghangers, zoals cassettebandjes, een bril zonder glazen, strijkkraaldingen enz.

Shop je veel? En zoja, hoe vaak?
Ik shop meestal 1 of 2 keer in de maand, want daarna is mijn geld helemaal op, haha. Maar ik ga wel vaak naar de stad om te kijken waarvoor ik dan de volgende maand kan gaan sparen. 

Ben je van de dure merken of meer van de low-budget vondsten?
Lowbudget! Ik moet het met mijn 75 euro per maand doen, en ik kom nooit rond, dus ik kan geen dure merken betalen. Ik kijk ook regelmatig bij kringloopwinkels of ik vraag mensen nog oude schatten hebben weggegooid. Tweedehands winkeltjes vind ik ook helemaal geweldig, het is cheap én uniek!

Wat is volgens jou dé trend van dit moment?
Ik hou me er niet zo mee bezig, maar… iedereen loopt nu met gekleurde skinny's, dus dat is vast wel de trend.

Wat zou jij nou nóóit dragen?
Mini spijkerrokjes, die vind ik zo lelijk! Ook zal ik nooit blingbling puntlaarzen tot de knie dragen.

In welke stad shop je het liefst, en wat zijn dan je favoriete adresjes?
Arnhem en Utrecht, en ook Amsterdam is echt heaven maar daar kom ik maar éen keer in het jaar. Mijn 'favoriete' adresjes: in Arnhem moet je bij Frisco kijken! Die sneakers, je valt echt flauw als je ze ziet. En in Utrecht de H&M, die is daar echt geweldig. En je moet even de tweedehands stores en kringloopwinkels bekijken, die zijn altijd vet in de wat grotere steden.

Heb je nog een geheime fashiontip voor de lezers?
Never underestimate your mothers old clothes, you might find treasures!

Wat wil je nog meegeven aan de Girlscene bezoekers?
Ga geen dingen kopen die als ‘hip’ in tijdschriften staan, maar niet bij jou passen. Doe je eigen ding!

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved