Fashion

De stijl van... Genny

In de nieuwe rubriek "De stijl van..." interview ik meiden met een eigen, aparte en inspirerende stijl. Je leest over hun shoptips, eigen smaak én je kunt meteen zien hoe zij zich kleden. Watch, learn & dress!

Het twaalfde stijlinterview is met Genny (ook wel Yuyu genoemd), een zestienjarig meisje dat lijdt aan, zo zegt ze zelf, shoppingboulimia! Ook houd ze ervan om stoer & vrouwelijk te combineren. Lees gauw verder...

Vertel eens wat je over jezelf…
Ik ben Genny maar de meeste mensen kennen mij ook als Yuyu. Ik ben 16 jaar oud en ik doe op dit moment 5 vwo. Ik hou veel van muziek, mode & natuurlijk winkelen. Alleen heb ik af en toe een vreemde manier van winkelen: zie ik wat leuks, blijf ik er naar kijken, neem ik het mee naar de pashokjes, even passen, weer goed kijken, totdat ik tot de conclusie kom dat ik erover nadenk, dan ga ik het weer terughangen, winkel uit, andere winkel in, uiteindelijk weer terug naar de vorige winkel, loopt naar twijfelgeval, soms zelfs nog een keer passen, uiteindelijk toch maar kopen want dan denk ik bij mezelf "ik kan het altijd nog ruilen!". Eenmaal thuis, pas ik het weer een miljoen keer, maar breng het dan soms tóch nog terug. Zoiets heeft zelfs een naam, namelijk "shoppingboulimia". Dat heb ik tijdens een les Engels geleerd, het is ook niet bepaald een goed shopritueel, maar heb er gelukkig de laatste tijd niet meer zo'n last van. Oftewel: eenmaal thuis hou ik het toch maar, al duurt het wel weer een eeuwigheid voordat ik de kaartjes eraf heb geknipt…

Hoe zou jij je stijl omschrijven?
Moeilijk, want ik heb niet één bepaalde stijl. Zo draag ik het ene moment bijvoorbeeld een oversized shirtje, vestje, wat accessoires en om het af te maken All Stars, terwijl ik het andere moment wat vrouwelijkere kleding draag.. Ik zou ook geen keuze kunnen maken tussen beide "stijlen" dus waarom niet beide? Ik draag het liefst en vaak ook lange shirtjes of jurkjes over skinny's want dat is gewoon typisch "mijn stijl".

Shop je veel? En zoja, hoe vaak?
Valt eigenlijk wel mee; ik denk drie à vier keer per maand. Hangt ook af hoeveel ik in mijn vorige shopsessie heb uitgegeven, want vaak heb ik niet zoveel meer over dus dat is wel jammer.

Ben je van de dure merken of meer van de low-budget vondsten?
Vroeger was ik wel zo'n "merken-meisje" maar nu koop ik voornamelijk alleen nog maar bij de Zara, Bershka en niet te vergeten de H&M. Komt ook omdat je dan natuurlijk meer kan kopen, je dan met verschillende kledingstukken kan combineren & niet de hele tijd met hetzelfde loopt. Bovendien zie ik veel te veel leuke dingen in de winkels, waardoor mijn geld snel op raakt en dan heb ik toch geen geld meer voor wat duurdere kledingstukken.

 Wat is volgens jou dé trend van dit moment?
Dan ga ik toch voor de jurkjes. Je kunt ze het ene moment heel meisjesachtig met pumps of flatjes dragen, maar het andere moment ook weer beetje 'stoer' door bijvoorbeeld met laarsjes of sneakers. Maar ik houd dus ook wel van die mix van stijlen! En verder ben ik nog steeds helemaal gek op de tailleriem; kan niet meer zonder!

 Wat zou jij nou nóóit dragen?
Bij sommige dingen heb ik dat het niet echt mijn smaak is, maar waarvan ik het nog niet zo erg vind om het te dragen. Maar er is één soort schoenen waar ik dus never nooit mee zal lopen: Crocs! Ik vind ze persoonlijk niet bepaald mooi (dat is nog zacht uigedrukt) en ze zijn er ook nog eens in de meest lelijke kleuren die er bestaan. Nee, dan loop ik zelfs liever zonder schoenen…

In welke stad shop je het liefst, en wat zijn dan je favoriete adresjes?
Ik shop het meest in Den Haag en Rotterdam, maar het liefst ga ik naar Amsterdam of Antwerpen. In Amsterdam heb je gewoon lekker veel winkels, dus daar ben je wel even bezig! En in Antwerpen heb je weer winkels die je in Nederland niet hebt, dus iedere keer als ik daar ben móet ik ook langs de New Look en Pull & Bear.

Heb je nog een geheime fashiontip voor de lezers?
Ondanks mijn "shoppingboulimia" verhaal, toch: bij twijfel, koop het! Ik heb zó vaak meegemaakt dat ik iets uiteindelijk niet heb gekocht en achteraf zo'n spijt van had. Dan liever heel vaak twijfelen en vervolgens ruilen, dan met het gevoel zitten van "crap! Had ik het toch maar gekocht!". Ook kan je het dan rustig thuis bekijken, over na denken en kijken of het leuk staat met je andere kleren.

Wat wil je nog meegeven aan de Girlscene bezoekers?
Héél origineel (ahum), maar vind ik wel belangrijk: draag wat jíj leuk vindt, want dat maakt jouw stijl jóu! Vindt iemand jouw stijl niet leuk? Trek je daar dan vooral niks van aan, want jij vindt het wel leuk en bovendien heeft niet iedereen dezelfde smaak. En gelukkig maar!

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved