Lifestyle

Nooit meer huiswerk maken? Op deze middelbare school is dat werkelijkheid

1

Na een lange dag op school heb je geen zin om óók nog eens huiswerk te maken. Hallo, je hebt al superveel geleerd op een dag! Er is nu een middelbare school in Nederland die deze gedachte heel serieus neemt. De leerlingen hoeven namelijk geen huiswerk meer te maken en ja, dat lees je echt goed. Klinkt dit ook als muziek in je oren? Lees dan snel verder.

Een school waarbij huiswerk maken ná schooltijd niet meer nodig is... Dat klinkt wel heel interessant! Het is de droom van iedereen die liever tijd besteedt aan vriendinnen, werken en sporten, want op het Veurs Lyceum in Leidschendam is dit de werkelijkheid. De rector introduceerde daar dit jaar het zogeheten flexrooster. Daar willen we meer over weten.

nooit meer huiswerk

Nooit meer huiswerk

Voordat het flexrooster werd ingevoerd hadden de leerlingen gewoon 45 minuten les op een dag. Als je dan nog pech had zat je van tien voor half negen 's ochtends tot ergens laat in de middag in de schoolbanken én moest je daarna thuis nog huiswerk maken. Om ervoor te zorgen dat leerlingen zich beter verdiepen in de stof en (als ze een beetje hun best doen) geen huiswerk meer hoeven te maken is het flexrooster ingevoerd.

Flexrooster

Het flexrooster houdt eigenlijk in dat leerlingen op een dag drie vakken hebben van 80 minuten lang. Eén van de doelen is om hen vervolgens zo min mogelijk huiswerk mee te geven. Halverwege de les is er nog even pauze, zodat ze zich daarna weer volop kunnen concentreren. Het resultaat? Een huiswerkvrij bestaan zodat je de rest van de tijd voornamelijk voor jezelf hebt. Tenzij je natuurlijk een toets hebt waarvoor je moet leren.

Hoera!

Beeld: iStock | Bron: AD.nl

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

1 reactie

  • 2 jaar geleden Tamarputtman_

    dr staat letterlijk "hadden de leerlingen gewoon 45 minuten les op een dag" I wish...

  1. 1