Beauty

Cellulite verminderen? 5 tips om je huid strakker te krijgen

1

Het is de nachtmerrie van elke vrouw: cellulite. Kuiltjes en bultjes op je benen, billen en buik. Niemand wordt er blij van. Helaas heeft bijna elke vrouw er last van. Wat kunnen we doen om deze ellende zoveel mogelijk te beperken? Kim Kardashian dacht dé oplossing te hebben tegen cellulite, maar werkt deze wel? En wat kun je nog meer doen om cellulite zoveel mogelijk te voorkomen? Girlscene geeft je de nodige tips. 

Cellulite is bij de meeste vrouwen geen onbekend fenomeen. Negentig procent van de vrouwen heeft er last van. Bij de één zie je het meer dan bij de ander, maar onthoud dat cellulite volstrekt onschuldig is. Het zijn bobbeltjes en kuiltjes in de huid. Het komt voor op schillende plekken zoals benen, heupen, billen, armen en buik. Cellulite ontstaat door ophoping van vet, vocht en afvalstoffen waarbij de vetcellen zich vergroten. Ook erfelijkheid speelt een belangrijke rol hierbij. Toch zijn er ook andere oorzaken van cellulite, waaronder alcohol, roken, stress, anticonceptiepil, weinig lichaamsbeweging, ongezonde voeding, slechte bloedcirculatie en cafeïne. 

cellulite voorkomen
Maar wat kunnen we hier tegen doen? Kim Kardashian lijkt de oplossing te weten. Als zij weet hoe wij die verschrikkelijke cellulite kunnen laten verdwijnen, staan onze oren op scherp. In een Snapchat video vertelt Kim dat je voor het sporten je lichaam in moet smeren met een huidolie, zodat je huid strak wordt zonder rimpels. Ondanks dat je huid sexy gaat glimmen, zegt dermatoloog Jessica Weiser dat het niet zo'n goed idee is. Omdat je gaat sporten verhoogt de warmteproductie in je lichaam en als je olie op je lichaam smeert, sluit dat je poriën. Olie helpt wel om je huid gladder te maken, maar tegen cellulite is het een overbodig middel. 

Maar dan wil je natuurlijk weten wat je dan wél moet doen om van die putjeshuid af te komen. 

1. Beweeg voldoende
Bewegen helpt zeker om je cellulite te beperken tot het minimum. Beweeg vooral met je benen door te lopen, wandelen of fietsen. Als je oefeningen doet met je benen en billen, is de kans groot dat je huid steviger en strakker wordt en vermindert de cellulite. Krachttraining en cardiotraining zijn allebei zeer effectief. 

2. Masseren
Door een massage wordt je huid steviger en elastischer, waardoor cellulite minder zichtbaar is. Het masseren van je huid bevordert de bloedcirculatie, zodat afvalstoffen worden afgevoerd. 

3. Scrubben
Door je huid te scrubben, verwijder je dode huidcellen, waardoor je huid steviger wordt. Daarnaast masseer je je lichaam en dat stimuleert de bloedcirculatie. 

4. Eet gezond
Cellulite wordt onder andere veroorzaakt door vetophoping. Zorg ervoor dat je gezond eet, zodat je zo minder slechte vetten binnenkrijgt. Eet genoeg groenten en fruit, vezels en vis. 

5. Drink genoeg water
Het drinken van water is nóg belangrijker om cellulite te bestrijden dan letten op je voeding. Een gezonde vochthuishouding zorgt voor een optimale doorbloeding en ontgifting. Hoe meer water je drinkt, hoe meer afvalstoffen je lichaam verlaten. 

Beeld: iStock | Bron: salusi.nl, mens-en-gezondheid.info, glamour.com

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

1 reactie

  • 1 jaar geleden fleurdk

    Ik haat van min cellulite bewegen, scrubben helpt niet Ik hebruik ook Flexa Plus

  1. 1