Fashion

Interview met Daisy van Project Catwalk

135

Ik ben een groot fan van Project Catwalk, de afvalrace voor mode-ontwerpers die je wekelijks kon volgen op televisie. Maandag 10 december is de finale, en ik mocht finaliste Daisy interviewen, de enige vrouwelijke overgebleven kandidaat. Hier lees je het interview!

Over Daisy...
Daisy is 20 jaar en komt uit Gouda. Ze studeert mode aan de Kunstacademie Willem de Kooning in Rotterdam en heeft nét haar eerste jaar afgerond ! Ze is gek op mode; zo is ze twee jaar geleden een eigen kledinglijn begonnen die ze ook presenteert in binnen- en buitenland. Daisy designs zijn lekker streetswise, jong, colourful en eigenwijs; precies zoals Daisy zelf ! Ook werkt ze in een kledingwinkel, namelijk bij Funky House in Rotterdam.

Het interview...

Wanneer heb je interesse gekregen om te gaan ontwerpen? En hoe zag je eerste ontwerp eruit?

Ik denk dat ik er al interesse in had toen ik heel klein was. Misschien wel onbewust, maar ik was wel altijd bezig met kleertjes. Zo maakte mijn moeder altijd kleren voor ons. Als ze dan stofjes over had, vroeg ik altijd of ik dat mocht hebben omdat ik het anders zo zonde vond als ze het weg deed! Ik maakte er dan kleertjes van voor mijn poppen of barbies. Ik kan me nog herinneren dat ik een jasje van blauw vilt had gemaakt (met de hand) voor mijn pop. Ik nam dit zelfs mee als we op visite gingen zodat ik het af kon maken!
Toen ik eenmaal op de middelbare school kwam begon ik ook echt kleren voor mezelf te customizen omdat ik er altijd apart uit wilde zien. Ook met het vak CKV wilde ik altijd een opdracht doen die iets met mode te maken had. Toen ben ik het me dus allemaal wat bewuster gaan worden. Toen ik 18 was ben ik zo ongeveer begonnen met een eerste collectie!

Hoe ben je er op gekomen je in te schrijven voor Project Catwalk?

Ik keek uiteraard altijd de Amerikaanse versie, dit was echt mijn favo serie. Mijn vader zei altijd, “als dit in Nederland komt, ga jij je inschrijven”. Aangezien ik altijd ontzettend goed naar mijn vader luister (haha),maar het me natuurlijk zelf ook een uitdaging leek, heb ik me opgegeven toen ik het op Internet zag staan.

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Ik haal mijn inspiratie van straat. Als ik iemand op straat zie die ervoor zorgt dat ik me nog even omdraai, inspireert diegene mij. Wat mij ook heel erg inspireert is het straatbeeld van Londen. De mode ligt daar echt op straat en dat vind ik geweldig! Ik was daar met de Fashionweek en ik vond het echt een paradijs. Overal waar ik keek zagen mensen er geweldig uit. Het hoeft maar een schoen of een ketting te zijn, kleine dingetjes kunnen mij weer tot een nieuw idee helpen.

Als je zelf een team zou mogen samenstellen van ontwerpers; welke vijf grote namen zou je er dan zeker bij willen hebben?

Zo, dat is een moeilijke! Ik denk dat ik dan gewoon een team zou samenstellen met de ontwerpers die mij weer inspireren. Ik denk dat als je een team hebt met mensen die elkaar inspireert, je tot een geweldige collectie kan komen. Ik zou dan kiezen voor Gareth Pugh, Cassetteplaya, Jeremy Scott, Christopher Kane en Balenciaga.

Wat voor een opleiding heb je hiervoor gevolgd? En heb je nog tips voor meiden die later ook deze richting in willen?

Ik heb eigenlijk niet eens echt een opleiding gevolgd. Toen ik van de middelbare school af kwam, heb ik eerst twee jaar communicatie gedaan omdat het mij beter leek eerst in de breedte te gaan studeren. Ik kwam er dus al snel achter dat ik iets in de mode moest gaan doen omdat ik eigenlijk heel ongelukkig was op die school.
Toen heb ik ervoor gekozen om naar de kunstacademie in Rotterdam te gaan. Daar heb ik vorig jaar dus een jaartje gezeten maar daar ben ik ook mee gestopt, helaas. Ik heb er geen tijd meer voor. Maar wat ik ook vind, is dat als jij genoeg creativiteit in je hebt, je geen kunstacademie nodig hebt om iets moois neer te zetten. Heb jij het idee dat je ideeën al top zijn, maar je techniek niet, dan kun je beter een technische opleiding volgen om de puntjes op de I te zetten. Heb je het idee dat je je ideeën niet op papier kunt krijgen, of in ieder geval niet voldoende. Of vind je dat je veel meer ideeën moet creëren, dan is de kunstacademie echt perfect.

Voor welke celebrity zou je graag een mooie outfit willen ontwerpen?

Ik was maandag bij Jensen en toen zei ik ook al dat het mij geweldig lijkt om Roisin Murphy te kleden. Zij is de ex-zangeres van Moloko. Het lijkt me gewoon geweldig omdat zij in haar clips altijd kleding draagt van ontwerpers die ik geweldig vind, zoals Gareth Pugh of Maison Martin Margiela. Ze heeft wat mij betreft dus echt smaak! Van de Nederlandse celebs vind ik Birgit Schuurman tof. Of de meiden van TMF ofzo. Ik kan niet echt kiezen, haha!

Met wie kan en kon je het best opschieten bij Project Catwalk? En met wie minder?

Ik kon eigenlijk met iedereen wel prima opschieten. Het heeft geen zin om haat en nijd te hebben in zo’n wedstrijd, want daar word je zelf alleen maar gek van. Ik lag eigenlijk wel prima in de groep. Natuurlijk heb je hier en daar wat irritaties maar dat is logisch als je 24 uur en 7 dagen per week op elkaars lip zit. En dan ook nog eens met mensen die je helemaal niet kent…
Je merkt natuurlijk wel wie wel en niet je vrienden zullen worden, maar dat neemt niet weg dat je gewoon normaal met elkaar om kunt gaan. Tijdens het programma was ik het meest bevriend met Joshua, Peter en Ramiro. Maar op een gegeven moment ontdekte Janice en ik elkaar en toen ben ik eigenlijk meer naar hem toe gegroeid. Hij is na het programma ook mijn beste maatje uit het programma geworden. Verder heb ik nog veel contact met Joshua en met de rest af en toe een klein beetje. Maar Janice is er echt eentje uit duizenden. Het is echt een vriend waar je op kan bouwen en ik ben zo trots op wat hij allemaal doet! Ik wil hem nooit meer kwijt!

Zou je ooit bont in je kleren gebruiken?

Ik vind bont echt prachtig. Ik heb zelf ook bontjassen, maar dan wel bont wat tweedehands is. Ik vind dat juist eigenlijk heel goed. Anders zou het maar weggegooid worden en weer nieuwe gemaakt worden. Ik vind het vreselijk hoe dieren worden gedood voor een mooie bontjas, daarom heb ik nog steeds zoiets van: ‘ik zou het nooit nieuw kopen, maar ik vind het wel prachtig!’

Wat wilde je vroeger altijd worden, en hoe zou je leven er nu uitzien als je geen designer was geworden?

Ik heb alles gewild, van inpakster bij de Blokker tot dierenarts. Maar toch denk ik dat mijn leven er nooit anders uit zou zien dan hoe het er nu uit ziet. Ook al is het zes jaar later dan nu. Ik geloof erin dat er voor iedereen een doel in het leven is en ik weet zeker dat dit het mijne is!

Hoe ziet jouw eigen garderobe eruit? En draag je vaak zelfontworpen kleding?

Mijn eigen garderobe bestaat voornamelijk uit H&M of dingen van de tweedehandswinkel, haha. Ik ben ook nog maar een arme twintigjarige! Ik heb wel het voordeel dat ik gewoon lekker dingen kan dragen die ik zelf heb ontworpen. Natuurlijk heb ik er ook wat duurdere dingen tussen zitten, maar niet in overvloed ofzo.

Naar wat voor muziek luister je?

Mijn muzieksmaak is eigenlijk heel erg divers. Ik houd heel erg veel van soul, funk en jazz en dan vooral met de nadruk op soul. Muziek met muzikanten die echt hun hart en ziel eruit spelen. Dat voel je gewoon. Ik ben bijvoorbeeld groooot fan van Lauryn Hill, Leela James, Nneka, India Arie en Erykah Badu, maar ik ben ook heel erg groot fan van Kane. Het is niet iets wat je snel verwacht bij mij maar ik kan echt genieten van die passie die ze uitstralen. Met uitgaan vind ik het heerlijk om los te gaan op Techno en Minimal.

Welke trend vind jij nou helemaal geweldig, en welke juist niet?

Ik ben gek op de pornohakken, blokhakken en high heels die je steeds meer gaat zien (thank gooood) op straat. Waar ik nog steeds niet aan kan wennen zijn de Uggs. Ik vind ze echt zo vreselijk. Koop moonboots!

Heb je nog andere hobby’s in plaats van ontwerpen?

Naast ontwerpen ben ik zelf ook veel bezig met muziek. Ik zing heel graag, speel een beetje gitaar en wil heel graag in een bandje. Het allerleukste zou ik het vinden als ik een bandje zou hebben waarmee ik vervolgens op mijn eigen modeshows kan spelen. Een combinatie van allebei mijn passies, dat zou ik zo geweldig vinden!
Het is alleen heel moeilijk om muzikanten te vinden die bereid zijn om elke week te oefenen en er serieus mee bezig te zijn. Daarnaast moeten ze het natuurlijk ook eens zijn met elkaar over de muziek die je wilt gaan maken. Ik ben al een tijdje op zoek, maar het is me helaas nog steeds niet gelukt.
Wat ik naast muziek nog heerlijk vind om te doen, is fotografie en schrijven, en natuurlijk de standaard dingen zoals uitgaan, winkelen en met mijn vrienden hangen!

Wat zijn je favo shopadresjes?

Ik heb niet echt favoriete shopadresjes. Ik ga altijd alle winkels af om dat ene leuke dingetje te vinden. Ik koop toch alleen iets als ik er echt verliefd op ben. Dan shop ik nog liever bij A.Boeken, de stoffenwinkel in Amsterdam.

Wat is je leukste herinnering aan Project Catwalk?

Mijn leukste herinnering is toch wel dat we naar Kopenhagen gingen. We hadden namelijk echt niet verwacht dat we daarheen zouden gaan! Je denkt natuurlijk wel ‘waarom moet ik mijn paspoort meenemen’, maar je gaat er nooit vanuit dat je ook echt naar het buitenland gaat en dan ook nog eens naar zo'n geweldige stad!
Het heeft heel erg veel indruk op mij gemaakt: de mensen, de lifestyle, het is zo ontzettend anders dan Nederland! Naast het feit dat we daar hele leuke inspirerende dingen hebben gedaan, ben ik in Kopenhagen ook echt bevriend geraakt met Janice. Wat heb ik een ontzettende lol gehad met hem zeg. Dat zal ik echt nooit meer vergeten!

Check ook Daisy's profiel op Girlscene!

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

135 reacties

 • 11 jaar geleden Masjo

  Daisy is cwl

 • 11 jaar geleden Oewlalaah

  lovee daisy!!

 • 11 jaar geleden IrisLovesJenn

  DAISYY! =D

  <33

 • 11 jaar geleden Musiclovee

  wauw.. haar kapsel zou k wel willen hebben

 • 11 jaar geleden Savannah

  Jammer dat Janice niet in de finale stond :'

 • 11 jaar geleden blauwesokken

  superdepuper!

  dat wil ik ook.

 • 11 jaar geleden GOREGOREGORE

  kvind daisy's style echt super :]

  & haar kapsel is amazing :]

 • 11 jaar geleden Roxstar

  ik vind de stijl wel ruig en haar haar wel leuk.

 • 11 jaar geleden Lovegirlscene

  hele mooie stijl..

 • 11 jaar geleden M

  Ik keek Project Catwalk wel eens en jouw ontwerpen sprongen er echt uit voor mij, 'k vond ze heel tof!

 • 11 jaar geleden nietlangerlid

  zij had tenminste wel kleren die wij ook aan doen, die schoenen en haakwerkdingen van joshua zou ik egt niet aan doen, django's collectie was ook best wel heel netjes, en daisy's kleren had ik gewoon gekocht als ze in de winkel komen

 • 11 jaar geleden nietlangerlid

  egt wel balen dat ze niet gewonnen heeft,

  heb die avond egt vet snel huiswerk gemaakt

  anders kon ik de finale niet zienXD

 • 11 jaar geleden cupcakee

  goudaaaaaaa ! MIJN STAD <33

 • 11 jaar geleden lalaliesje

  Jammer dat ze niet gewonnen heeft!

  had het nog zo gehoopt

 • 11 jaar geleden xSummer_

  Kijk ik nooit..

  XX.

 • 11 jaar geleden xMichelle

  Ze heeft echt n eigen styl! Maarja Django was ook welgoed.. Wel jammer datZij neit gwonnen heeft ..

 • 11 jaar geleden Retards

  zij is echt geweldig! Ik was voor haar <3

 • 11 jaar geleden xNies

  Leeuk! En zij is ook koel ;D

 • 11 jaar geleden J.

  Leuk interview ;D

 • 11 jaar geleden Marlieee

  MIJN VRAAG STAAT IN HET INTERVIEW:

  Wat voor een opleiding heb je hiervoor gevolgd? En heb je nog tips voor meiden die later ook deze richting in willen?

  Maar een errug leuk interview ik was voor Daisy alleen heeft ze helaas niet gewonnen, hoewel ik gister de colectie van Django ook errug mooi vond!

  <3 Uggs, maar smaken verschillen hea Daisy =p

 • 11 jaar geleden mocci

  had gister de hele aflevering gezien!

 • 11 jaar geleden desiiree

  echt daisy was mijn favo.

  en django vondt ik ook errug goed.

 • 11 jaar geleden joyce_b

  Ik hoopte al dat Daisy of Django zou winnen.. ik had echt wel meer verwacht van de collectie van Joshua. Daisy zal haar plekje binnen de London Fashion Week wel vinden denk ik!

 • 11 jaar geleden Aninja

  Trouwens: ....

  Echt saai nu Project catwalk afgelopen is! Nu is er weer NIKS op tv

 • 11 jaar geleden Aninja

  Ik vind het zo'n gave collectie!!!!

 • 11 jaar geleden Rose

  ben blij dat django heeft gewonnen.

 • 11 jaar geleden xMILLZ

  Ik wilde nog naar de herhaling kijken maar nu weet ik al wie er wint :\

 • 11 jaar geleden SHOEjunkie

  zij was qua karakter indd wel het leukst maar ik vind Django de terechte winnaar..

 • 11 jaar geleden GIEJ

  Ik vond dat zei moest winnen..

  En daarna django..

  Die joshua had me toch een kledinglijn..VRESELIJK gewoon!

 • 11 jaar geleden Sabinu

  Ik baal ervan dat ze niet gweonnen heeft :S Ik was voor haar en daarna voor Joshua.. hoewel de stukken van Joshua best tegenvielen deze x :S

 • 11 jaar geleden delayla

  GO DAISY!

  Jammer dat je niet gewonnen hebt..

 • 11 jaar geleden JardinDeLaMode

  Jammer dat ze niet gewonnen heeft!!!!

  K vond haar de beste!!!!

 • 11 jaar geleden cherina

  die irritante django heeft gewonnen maar ik vond haar de beste!

 • 11 jaar geleden melekd32

  tis net afgelopen ennnnnnnn ..................

  django heeft gewonnen (W).

  achja, tsja,

  zo kut!

  sorry xD

  x

 • 11 jaar geleden Hannahtje

  K hoop echt dat zij wint!

 • 11 jaar geleden melekd32

  ja xD. ik las t alsof ik t hoorde dat zij t gewoon zei. ik vind der tof! en ze moet gewoon winnen, kan niet adners.

  xxxx

 • 11 jaar geleden CHMCL

  WINNENNNNN!

 • 11 jaar geleden Dodger

  Ik hoor eht er zo zeggen XD haha, ze is echt lijp. Hopen dat ze wint n.n

 • 11 jaar geleden Mocroprincess

  coolness

 • 11 jaar geleden moiii

  like her! Ben fan van de serie!

  Ik wil ook mode-ontwerpster worden!

 • 11 jaar geleden LOVEOLOGY

  DAISY, DAISY, DAISY :aanbid:

 • 11 jaar geleden celineee

  daisy moet winnen

 • 11 jaar geleden suuuss

  GOUDAAAAAA =D.

 • 11 jaar geleden VuilNEs

  leuk interview <3

 • 11 jaar geleden ModeLiefje

  Ze MOET echt winnen :bounce:

 • 11 jaar geleden xSteef

  heel leuk interview =)

 • 11 jaar geleden ammique

  Ik hoop dat ze wint!

  en ik ben het met haar eens over die uggs, ik vind ze ook echt niet mooi..

 • 11 jaar geleden xMissGwen

  Léuk interview, Daisy is TOP =]

 • 11 jaar geleden Amazing

  Zij moet zeker winnen !

 • 11 jaar geleden fayeaurora_

  Leuk intrview

 • 11 jaar geleden lololila

  ik ben het helemaal met Diorr eens

  XD ik heb ze zelf

 • 11 jaar geleden Naomi

  die dieren zijn tog al doogemaakt dus wat boeit t als je koop of niet , t is niet zo dat jezelf datbeest dood moet maken. is tog al dood

 • 11 jaar geleden Diorr

  I LOVE UGGS!

 • 11 jaar geleden SemiFiction

  haar stijl is echt geweldig(:

 • 11 jaar geleden Marye

  ik haat echt bond, doe maar nep zijn tenminste geen dieren voor doodgemaakt.

 • 11 jaar geleden Miss_Prncss

  zij is hip

 • 11 jaar geleden Anouk

  Daisyy, jij bent tof!

  Alleen wel dom dat je echt bont mooi vind! :S

 • 11 jaar geleden LIKEITWHOA

  Daisy

  beste ontwerpen

  beste stijl

  beste look

  love her(L)

 • 11 jaar geleden Lotte

  Jaaa, jij bent echt zoo cool!

 • 11 jaar geleden Retro

  DAISY

  Jij moet winnen xD

 • 11 jaar geleden x_Sabine_x

  Beetje Lily Allen achtig vind ik(A)

 • 11 jaar geleden yellow_fever

  Jij moet echt winnen meid

 • 11 jaar geleden Snne

  Zij moet zeker winnen!!

 • 11 jaar geleden WANTIKBENxJOY

  leuk intervieuw!

  ik hoor d'r het al helemaal zeggen, haha.

  en idd, jij moet winnen!

 • 11 jaar geleden Jessica

  leuk hoor

 • 11 jaar geleden Binny

  Die uitleg van dat bont slaat echt nergens op...

 • 11 jaar geleden Meeert

  Daisy, you rock!

 • 11 jaar geleden __Lize

  half 10 (:

 • 11 jaar geleden xChaaarissa

  Leuk! =]

 • 11 jaar geleden xVeraa

  hoelaat is dat vanavond?

 • 11 jaar geleden Hilde

  Top.x

 • 11 jaar geleden eline

  jij moet winnen

 • 11 jaar geleden hmsq

  ooo echt winnen vanavond hoor! ik gaa zeker

  wel kijken!! daisy is vanaf het begin al

  de beste hahaha

 • 11 jaar geleden xxMayoo

  hahah die is strak, koop moonboots, haha inderdaad die Uggs zien er ook niet uit

 • 11 jaar geleden mArciaa

  Mijn zus had haar bij de Funky House gezien

 • 11 jaar geleden EmmaElise

  XDDD zo grappig dat zij Uggs horrible vindt, en dat jij (monique) zo hard je best doet om ze aan de man te brengen. Sorry, maar ik vind dat echt heel grappig xD

 • 11 jaar geleden Ezmeralda

  Echt leuk deze intervieuw, Daisy is echt een schat!

 • 11 jaar geleden Esmee

  Leuk! She's the best!

 • 11 jaar geleden Rebecca

  STOER!

  Jij moet winnen!!

 • 11 jaar geleden lindsayjoey

  ik ook, hoelaat begint dat =)

 • 11 jaar geleden judith2510

  Jaaaaaaaa VANAVOND!

 • 11 jaar geleden RossS

  Ik hoop dat ze wint:frites:

 • 11 jaar geleden lovers

  Leuk interview!

  Daisy die gaat het zeker maken

 • 11 jaar geleden Delirium

  Stoer!

 • 11 jaar geleden naomi

  Wat leuk! Hopelijk wint ze

 • 11 jaar geleden ROZExKOEK

  Oooooh. I like her, ze is zoooo tof. <3

 • 11 jaar geleden Doris

  Leuk intervieuw!!!

 • 11 jaar geleden Timebomb

  Hoop dat ze wint :] Ze is echt cool ;D En dr kleding ook :]

 • 11 jaar geleden Milou

  Daisy is toff & top!! zou echt wel iets vn dr colectie willen hebbe xD...maar Django vind ik ook goed! Succes mt je carrieré!!

 • 11 jaar geleden Roal

  I <333 Protject catwalk!

  Daisy, go girl!

 • 11 jaar geleden Milou

  Goed intervieuw!! Daisy is toff En Top!

  Zou denk wel iets van dr willen...maar Django vind ik ook erg Goed!

 • 11 jaar geleden RamonaLove

  als we moeten smsen of bellen

  ik zorg ervoor dat ik heeeeeeeel vaak kan stemme

 • 11 jaar geleden LALALOVEYOU

  Stooooooooooooooooooer.

 • 11 jaar geleden FASHION__

  DAISY IS THE BEST (Y)

 • 11 jaar geleden SPREADYOURWINGS

  jjaaah!! Daisy<3

 • 11 jaar geleden Joelle02

  vnv de finale, heb er zin in

  maar Daisy voor mij ben je de beste!

 • 11 jaar geleden Fashionaddict

  daisy is zeker de beste =)

 • 11 jaar geleden Eline

  vind het 1 super programa!!....Daisy...ik be for you!!!

 • 11 jaar geleden Fleurxx

  vanavond de finalee!!!

 • 11 jaar geleden MMMarthe

  DAISYYY! Ik ben voor haar (A)